“Vooral huurboten zijn gevaarlijk op het Prinses Margrietkanaal”

Grou – Het is er krap en druk. Op het Friese Prinses Margrietkanaal varen naast binnenvaartschepen ook watersporters en pleziervaart. Twee mensen raakten gisteren zwaargewond na een aanvaring tussen een vrachtschip en een plezierjacht. In Grou zijn ze niet verbaasd. (audio-NOS)

4 Berichten

 • Peter

  10 jaar geleden / 26 juni 2013 om 10:57 uur

  wat een onzin die koptekst, het is met name de binnenvaart die helemaal nergens naar kijkt en doet of het vaarwater alleen van ze is

 • Jan

  10 jaar geleden / 26 juni 2013 om 12:16 uur

  De kop is wat subjectief, maar feit blijft dat het vreemd is dat je zonder enige praktijkervaring op een 14,99meter stalen motorboot het vaarwater op mag. En dan is het gebruiken van het Prinses margrietkanaal best een uitdaging!

  Dit kan allemaal voorkomen worden om voor ALLE motorboten een vaarbewijs te eisen inclusief praktijktest. Maar ja, in tijden van crisis zou dat de nekslag zijn voor de boten- en watersportbanche dus dat zal nog wel even duren!

 • max

  10 jaar geleden / 27 juni 2013 om 16:16 uur

  Als de beroepsvaart niet zo snel had gereageerd dan het deze motorboot op de bodem GELEGEN complimenten voor de beroepsvaart vaar zelf ook met vaarbewijs 1/2 en marifoon pleziermotorboot lengte 10mtr en draag op dit water een REDDINGsvest je wordt soms uitgelachen mensen moesten eens weten hoe koud het water kan zijn dan praten ze wel anders als je moet zwemmen om je te redden

 • cynthia

  10 jaar geleden / 30 juni 2013 om 20:09 uur

  Ehm beste peter …voor de beroepsvaart gelden er maximumsnelheden. Die als ze overtreden worden, ja geloof hetof niet beboet worden!! Ik noem even een lengte 105 meter lang bij 10.50 meter breed. Dat stop je niet even in je binnenzak. Daarnaast heb je wel eens in een stuurhut gezeten van een binnenvaartschip? Nee? Hou dan je mond want er zijn menigeen schippers die hun hart in de keel hebben zitten omdar er weer een jachtje of sloepje vlak voor de kop langsgaan. En dan nog wat zonder die dwaze niet kijkende schippers had jij je eten, wegen en containers niet.

  De koptekst is misschien niet juist maar ze verhuren de bootjes zonder vaarbewijs. En er gelden heel andere regels op het water dan op de weg. Sorry maar wat jij dus zegt klopt ook niet..

Berichtensectie gesloten.