Informatie voor de watersporter

Voormalig topschaatsster Sippy Tigchelaar gezicht van dagelijks ‘Skûtsje Journaal’ bij omroep MAX

Leeuwarden – Omroep MAX zendt vanaf zaterdag 5 augustus iedere dag een journaal uit over het jaarlijkse SKS kampioenschap skûtsjesilen op NPO 1. In dat live-programma, met de naam Skûtsje Journaal, zal onder andere een wedstrijdverslag te zien zijn. Verder wordt door middel van reportages met bekende Friezen en Nederlanders ingegaan op het ontstaan van het skûtsjesilen, worden de schippers voorgesteld en wordt uitleg gegeven over de regels.

Skûtsje Journaal wordt gepresenteerd door Sippy Tigchelaar, voormalig topschaatsster en jarenlang skûtsjeverslaggever voor Omrop Fryslân. Het commentaar bij het wedstrijdverslag wordt gegeven door Age Veldboom, oud-skûtsjeschipper bij de IFKS en eigenaar van het Skûtsjemuseum. Het Skûtsje Journaal is een samenwerking tussen Omroep MAX, Omrop Fryslân en de Sintrale Komminsje Skûtsjesilen (SKS).

MAX-directeur Jan Slagter: “Wij zijn al langer geïnteresseerd in het Skûtsjesilen en hebben bijvoorbeeld een documentaire over het Skûtsje van Leeuwarden gemaakt. Die zenden we uit op 5 augustus (20.20 uur op NPO 2), op de eerste dag van de SKS. Het is fantastisch dat we daarna dagelijks kunnen laten zien wat het Skûtsjesilen is en hoe prachtig dat eruit ziet.” (Omrop Fryslan, Omroep Max, SKS Skûtsjesilen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht