Informatie voor de watersporter

Voormalig topzeiler Serge Kats naar Watersportverbond als nieuwe 'Manager Topsport'

PERSBERICHT
Nieuwegein – Het Watersportverbond stelt per 1 september 2013 ex-topzeiler Serge Kats aan als Manager Topsport. Met Serge Kats aan boord is het organisatorische kader van de technische staf van het topzeilprogramma van het Watersportverbond richting Rio 2016 compleet.
Verbeterde invulling in dienst van sporttechnische leiding
Met de aanstelling van Kats gaat het Watersportverbond op een andere wijze invulling geven aan de functie van Manager Topsport. Deze wordt ondersteunend aan de technische leiding van de afdeling Topsport die nu in handen is van Ian Ainslie, Hoofdcoach van de Delta Lloyd Kernploeg, en Jaap Zielhuis, Hoofdcoach van de Delta Lloyd Talentploeg.
Ervaren manager en ex-topzeiler
Kats (41) heeft een indrukwekkende staat van dienst als zeiler en als manager. Hij is meervoudig wereldkampioen zeilen (Optimist: 1984/85, Europe: 1988/89, J-22: 2000) en werd vierde in de Laser-klasse tijdens de Olympische Spelen in Sydney (2000). Na afloop van zijn fulltime zeilcarrière deed Kats een trainersopleiding en pakte hij, naast zijn werk bij Rijkswaterstaat, het coachen van zeiltalenten op.
Bij het InnoSportLab in Den Haag coördineert Kats sinds 2010 een omvangrijke portefeuille innovatieprojecten, uitgevoerd door sport, kennisinstellingen en bedrijfspartners. De innovatie-agenda van het Watersportverbond heeft daarin een centrale plek, waardoor Kats nadrukkelijk betrokken is geweest bij de uitvoering daarvan. Na jarenlang vanuit verschillende invalshoeken betrokken te zijn geweest bij het topzeilen in Nederland, kan hij zich nu, in de functie van Manager Topsport, fulltime en zonder concessies inzetten voor het Watersportverbond.
Serge Kats: “Ik wil graag de positieve lijn en professionalisering van de laatste jaren uitbouwen en mijn ervaring op het gebied van topzeilen en innovatie inbrengen. Er staat met de Delta Lloyd Kernploeg en Talentploeg een hele goede topsportorganisatie, die steeds professioneler wordt en waarmee de afgelopen jaren zeer goede sportieve resultaten zijn geboekt. Die stijgende lijn wil ik helpen doorzetten. Ik vind het fantastisch om met deze gemotiveerde groep mensen, met topcoaches, zeer getalenteerde zeilers en gedreven collega’s, te gaan werken.”
Maurice Leeser, directeur Watersportverbond, is enthousiast: “Zeilen voor goud, daar gaan we voor in Rio 2016. Het Watersportverbond is heel blij om zo’n ervaren persoon als Serge Kats aan boord te hebben. Serge zat al heel dicht op de sport en heeft een trackrecord als zeiler en manager met een enorme toegevoegde waarde voor ons topsportprogramma. We denken optimaal van zijn bestuurlijke en organisatorische kwaliteiten op de wal gebruik te kunnen maken. Op naar Rio 2016!”
Meer informatie: www.watersportverbond.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht