Informatie voor de watersporter

Voormalig werknemer bouwt dezelfde luxe Holterman motorjachten nu voor eigen rekening als Veno motorjachten

PERSBERICHT

venoyachting53
Ex-Holterman heet nu Veno 53

Vollenhove/Blokzijl – Eind vorig jaar moest Holterman Yachting stoppen met de bouw van haar schepen vanwege een faillissement. Arjan Bruintjes – 32 jaar lang scheepsbouwer bij Holterman – heeft zijn ziel en zaligheid in de Holtermans gelegd… en blijft dat doen. Onder de naam Veno Yachting gaat hij zelfstandig verder. Met een vliegende start, want hij heeft al twee schepen verkocht: een 50- en een 60-voeter.
Iedereen die van schepen houdt, kent de Holterman-schepen van de laatste jaren: zeer luxe rondspant motorboten met een lijn die zowel sportief als klassiek oogt. Zeewaardige schepen waar je desgewenst in kunt wonen. Bruintjes heeft passie voor zijn waterjuwelen én voor het vak. “Ik ga door met deze prachtige schepen, maar wel op mijn eigen manier. Transparant, eerlijk en tot het uiterste gaan voor mijn klanten. Daarnaast is maatwerk ons motto. In dit segment wil niemand kiezen uit drie standaard keukens. Nee, echt alles kan bij Veno op maat, waarin we een voorliefde hebben voor vernieuwende oplossingen.”
Topproduct
Nadat Holterman genoodzaakt was om te stoppen, verwierf Veno bij ontwerper Vripack uit Sneek de exclusieve rechten om deze schepen te bouwen en door te ontwikkelen. Vripack blijft de ontwerpen voortdurend vernieuwen. De eigenaren van verschillende Holterman-schepen zijn aangenaam verrast dat Arjan Bruintjes met de schepen verder gaat. Eén van hen liet weten: “Hij is de man die al deze schepen gebouwd heeft. Hij kent ze van binnen en buiten. Bovendien is hij een eerlijke vent die 100% geeft om echt een topproduct te maken.”
Nuchter
Bruintjes reageert nuchter: “Het gaat mij om de schepen. Die hebben weer een zekere toekomst!” Volgens de scheepsbouwer is het een groot voordeel om in deze tijd een bedrijf te beginnen. “Veel grote bedrijven lijden momenteel schipbreuk op een grote voorraad occasions en hoge overheadkosten. Ik merk dat klanten nu vooral op zoek zijn naar maatwerk en zekerheid. Om die reden hebben we in korte tijd al twee nieuwe Veno’s mogen verkopen.”
Tijdens het Waterevent in Blokzijl van 12 t/m 14 april houdt Veno open huis en bovendien liggen er 3 schepen waaronder de Holterman 60 om te bezichtigen en proefvaarten te maken.
Meer informatie www.veno-yachting.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht