Informatie voor de watersporter

Water en landschappen, met het werk van Jo Dumon Tak

GalleryMaritime exposeert in april 2023 Water en Landschappen: Jo Dumon Tak meet & greet met een traditionele vernissage.   

Het werk van Jo Dumon Tak is alom bekend. Zeg nou zelf, wie kent Jo Dumon Tak niet van Panorama Walcheren. Het is een steeds terugkomend thema in zijn werk. Het is zijn passie: de kust van Walcheren schilderen.  Dit laatste is ongetwijfeld ook bepalend geweest voor zijn inzet om, met beeldende kunst, de publieke interesse voor dat deel van Zeeland te prikkelen. Het was immers Jo Dumon Tak die, na een moeizame start, door het bestuur van Stichting Panorama Walcheren, in 2009 als coördinerend schilder werd binnengehaald.

Jo blies het initiatief Panorama Walcheren met een groep collega’s nieuw leven in. Met als gevolg; stijgende interesse van het publiek. Dit schetst in een notendop de capaciteit van Jo Dumon Tak om anderen te enthousiasmeren en samen te werken aan een goed artistiek plan. De standaarddefinitie van het begrip Panorama-schildering werd door hem losgelaten en leidde tot de uitvoering van halfronde panorama’s. Het streven van Jo om een grotere variatie in geschilderde aanzichten te creëren en het publiek te blijven boeien, leidde tot verbeelding vanuit wisselende standpunten: vanaf water, duin, strand of een flatgebouw.

Die artistieke intentie zien we ook terug in de expositie WATER EN LANDSCHAPPEN waar hij in GalleryMaritime Colijnsplaat tot 30 april 2023 mee exposeert. De expositie toont een selectie van zijn artistieke productie van de afgelopen jaren. Met als voornaamste onderwerp de Noordzijde van Walcheren, met water en zee als verbindend element. 

De expositie heeft als ‘kers op de taart’ een traditionele VERNISSAGE. Dus ben je bewonderaar van het werk van Jo Dumon Tak of wil je zo’n VERNISSAGE een keer van dichtbij meemaken reserveer dan een plaatsje via de website.

Voor meer informatie: GalleryMaritime

Foto: GalleryMaritime

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht