Waterland Yacht Charter haalt met zeilwedstrijd 14.375 euro binnen voor watersporters met een beperking

PERSBERICHT
Monnickendam – Na een geslaagde zeildag op 20 april mocht SailWise uit handen van Trees en Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter een cheque van 14.375 euro in ontvangst nemen. Dit was de totale opbrengst van de sponsorcup die Waterland Yacht Charter jaarlijks organiseert. Aan de sponsorcup deden dertien bedrijven mee. “We zijn erg verrast door de hoogte van dit bedrag en er heel blij mee”, vertelt Michiel Meijers van SailWise. “Waterland Yacht Charter doneert de opbrengst van de sponsorcup jaarlijks aan SailWise, maar nog nooit was dit bedrag zo hoog. We zullen het bedrag gebruiken voor ons eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse plassen.”
Sponsorcup
Het weer was Caribisch op 20 april. Het kon niet beter voor een potje wedstrijdzeilen op het Markermeer. Zon, wind en bijna helderblauw water. De deelnemers zeilden vier wedstrijden, drie keer een korte baan rondom de boeien en een lange afstandswedstrijd. Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn boten (Dehlers en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. “Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren 78 zeer enthousiaste deelnemers op dertien boten en we zagen alleen maar blije gezichten. Sowieso vanwege het weer, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar. Meerdere bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”
Over SailWise
SailWise organiseert reizen voor mensen met een chronische aandoening en/of een lichamelijke- en/of zintuiglijke beperking, aparte weken voor mensen met een verstandelijke beperking en een speciale week voor jeugd en voor 40-plussers. Alle watersportactiviteiten zijn gericht op het zoveel mogelijk zelf varen. Er wordt gekeken naar wat iemand kan. De drie accommodaties zijn volledig aangepast, voorzien van alle comfort en geheel rolstoeltoegankelijk. Met de tweemastklipper Lutgerdina maakt SailWise vanuit de thuishaven Enkhuizen meerdaagse zwerftochten over het IJsselmeer of de Waddenzee. Op het watersporteiland Robinson Crusoe zijn legio mogelijkheden om te kanoën, roeien, waterskiën, surfen of zeilen over de Loosdrechtse plassen. Actief zeilen over de Friese wateren of het IJsselmeer met alle comfort bij de hand is mogelijk vanuit Elahuizen op de catamaran Beatrix. Meer informatie op www.sailwise.nl.
Over Waterland Yacht Charter
Waterland Yacht Charter is al een kwart eeuw een begrip in de watersport. Op 4 december 2010 vierde het bedrijf haar 25-jarig bestaan. Het motto van Waterland Yacht Charter is: sportief zeilen en riant vakantie vieren! Vanuit jachthaven Waterland in Monnickendam verhuurt de firma een hele serie Dehlers (18 tot 45 voet) en X-Yachts (34 tot 40 voet). Daarnaast is er voor dagverhuur een J-22. De verhuurvloot is sportief, comfortabel en uitdagend. In 2011 heeft Waterland Yacht Charter de vloot drastisch vernieuwd en vier allernieuwste types aangeschaft.
Waterland Yacht Charter is onderdeel van Waterland. Hierin zijn ook Waterland Sail Training en Jachthaven Waterland ondergebracht. Waterland Sail Training is een CWO en HISWA-SWO erkend instituut voor kajuitzeiljachtopleidingen. Jachthaven Waterland is erkend Blauwe Vlag haven, beschikt over uitgebreide en moderne faciliteiten, waaronder een 15 tons kraan, mogelijkheden voor winterberging, afvaleiland, picknickplaatsen en een speeltuin.
Meer informatie op www.waterlandyacht.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X