Informatie voor de watersporter

Waterland Yacht Charter maakt sponsor-evenement 'Leef je Droom Cup 2013' op 18 april met tien zeiljachten mogelijk

PERSBERICHT
leefjedroomMonnickendam – De ‘Stichting Leef je Droom’ organiseert de derde LEEF JE DROOM CUP. Dit bijzondere Sponsor evenement wordt op 18 april 2013 verzeild. Stichting Leef je Droom heeft met dit evenement als doel om geld in te zamelen, zodat meer chronisch zieke jongeren zeilend hun grenzen kunnen verkennen en verleggen. Vanuit Monnickendam strijden tien schepen op het Markermeer om de Wisseltrofee. Waterland Yacht Charter heeft daarvoor belangeloos tien zeiljachten beschikbaar gesteld die door (bedrijfs)teams gevaren kunnen worden. Kunstenares Jantine Kroeze heeft speciaal voor Leef je Droom een fraaie wisseltrofee gemaakt.
Hoe helpt u chronisch zieke jongeren door middel van zeilen hun grenzen te verkennen en te verleggen?
Een sponsor kan investeren in een schip en met 6 personen deelnemen aan deze race voor een bedrag van € 1.500,- per schip.
Een sponsor kan investeren in het zeilschip “Live Your Dream” en met 8 personen deelnemen aan deze race voor een bedrag € 2.500,-
Een sponsor kan investeren in een plek aan boord met 5 andere deelnemers aan de race voor een bedrag van € 250,- per plaats.
Stichting Leef je Droom heeft een nieuw bestuur en voorzitster Marianne van Iperen zal deze dag het startschot geven, wat tevens symbool zal staan voor de nieuwe Koers van de Stichting. Voor informatie en/of aanmelding kunt u zich wenden tot secretaris@leefjedroom.com
Stichting Leef je Droom
Stichting Leef je Droom biedt jongeren met een levensbeperkende ziekte de mogelijkheid om als bemanningslid deel te nemen aan een (zee)zeilreis of prestatietocht. De stichting richt zich op jongeren van 18 tot 30 jaar. Zij komen in een andere levensfase terecht buiten de bescherming van het gezin en ervaren in de buitenwereld vaak onbegrip over hun ziekte. Leef je Droom wil deze bijzondere groep jongeren uit hun wereld van alledag halen en ze motiveren hun grenzen te verkennen en te verleggen en ze zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen mee te geven. Leef je Droom leert deze jongeren vooral te kijken naar hun mogelijkheden, in plaats van naar hun onmogelijkheden.
Olaf Oosterman, tevens de initiator van de stichting en bouwer van de Leef je Droom zal ook dit jaar weer een aantal trainings weken met de jeugd varen die veelal worden afgesloten met een prestatietocht of race. Het vaarprogramma 2013 zal binnenkort op de site worden gepresenteerd na goedkeuring van het nieuwe bestuur. Als gezicht van de stichting zorgt Olaf ervoor dat Leef je Droom op de kaart wordt gezet zodat deze ook in de toekomst een belangrijke rol zal spelen in het leven van deze groep jongeren. Olaf is altijd bereid om een lezing te verzorgen over Stichting Leef je Droom. Hiervoor kun u hem benaderen op: olaf@leefjedroom.com.
Meer informatie www.leefjedroom.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht