123 stickers

Watersportvoorzieningen in Lauwersmeer sterk verbeterd

Kollumerland, Dongeradeel en De Marne – Afgelopen maandag 27 juni hebben de provincies Groningen en Fryslân, de gemeenten Kollumerland, Dongeradeel en De Marne en de organisaties De Marrekrite, Staatsbosbeheer en Watersportverbond de verbeterde watersportvoorzieningen in Lauwersmeer geopend. Door de bijzondere samenwerking tussen deze partijen is het watersportgebied flink aangepakt. De verbeteringen hebben ongeveer € 580.000 gekost. De verschillende partijen hebben de kosten samen gedeeld.

Verbeterd zijn de aanlegvoorzieningen bij Zoutkamperril, Kollumeroord, Zomerhuisgaat, Stropersgat Noord en Zuid en Senneroog. Daarnaast is de visplaat bij Dokkumer Nieuwe Zijlen vernieuwd. De trailerhelling bij Zoutkamperril is verhard. De toegangsgeulen naar de aanlegvoorzieningen in het Lauwersmeer zijn verdiept, zodat schepen met een diepgang van 1.50 meter er nu makkelijker hun weg kunnen vinden.

Nieuwe ingang
De haveningang van het eilandje Senneroog is verplaatst. De nieuwe ingang ligt dichter bij de hoofdgeul. Dat is goed nieuws voor de watersporters, want hierdoor slibt de toegangsgeul minder snel dicht. Bovendien krijgt de natuur aan de andere kant van het eilandje nu alle rust en ruimte. (Watersportverbond)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X