Informatie voor de watersporter

Wildgroei waterplanten Belterwiede brengt toekomst zeilvereniging in gevaar

Wanneperveen – Zeilvereniging Belterwiede wordt serieus in haar voortbestaan bedreigd als de wildgroei van waterplanten in de Belterwiede niet voortvarender wordt aangepakt. Dat zegt voorzitter Jan Esseveld van de zeilvereniging. CDA Overijssel stelt vragen over de aanpak van het probleem.

De zeilvereniging trok al eerder aan de bel over problemen met waterplanten. Als gevolg van de sterke groei van de planten lopen zeilbootjes vast en ook zwemmers hebben er last van. “We hebben afgelopen weekend clubwedstrijden gehouden”, zegt Esseveld. “Dat was nog net te doen.”

Het is een probleem dat al langer speelt maar het vinden van een oplossing is ingewikkeld en kost tijd. Het regelmatig maaien van de waterplanten maakt aan alle overlast een einde, maar dat kan niet zomaar omdat de Belterwiede in Natura2000-gebied ligt. “Maximaal tien procent mag gemaaid worden”, zegt Esseveld. En dat is volgens de voorzitter misschien net genoeg voor het creëren van een vaargeul. (RTVOost, www.zvbelterwiede.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht