Informatie voor de watersporter

Windsurfer Van Rijsselberghe pakt vierde eerste plaats, degelijke start 470 Team Coster en matchrace team zowat uitgeschakeld

Weymouth – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft ook na de eerste, tweede, derde nu ook de vijfde race in de olympisch RS:X-klasse naar zijn hand gezet. De 23-jarige Texelaar bleef de Duitser Toni Wilhelm een halve minuut voor. De Chinees Aichen Wang kwam op bijna een minuut als derde binnen. (Sportdome)

De zeilsters van het Nederlandse matchraceteam hebben hun negende wedstrijd verloren. Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-De Koning kwamen drie seconden tekort tegen de Verenigde Staten. (Sportdome, ‘Penalty was onterecht’ – Sailreport)

Vanmorgen bij de briefing voor de fotografen werd al gewaarschuwd voor de instabiele zeilcondities. De schuldige is een lagedrukgebied ten westen van Ierland, dat op deze vijfde dag van de olympische zeilcompetitie voor de tot dusver meest instabiele omstandigheden zou zorgen. En shifty was het zeker op de ‘Medal Race’ baan, waarop de 470-mannen hun eerste race zeilden. De Costers persten er een tiende plek uit, gevolgd door een vijfde plaats.

Volgens Kalle Coster speelden zenuwen geen rol in de openingswedstrijd: “Nee, maar die baan is sowieso een drama.” Broer en stuurman Sven Coster legt uit: “De wind is plaatselijk en veranderlijk. Je kunt makkelijk achterop kunt raken. Je zag het aan een paar van onze concurrenten, die helemaal achterin lagen. Dan kom je er niet meer bij.” Het is dus een kwestie van schade beperken. “Dat is voor de hele week ‘the name of the game’. Je moet zo constant mogelijk zeilen”, aldus Kalle Coster. (Sailreport)

Pieter-Jan Postma heeft een uitstekende vierde olympische dag achter de rug. De Nederlander zeiler – die uitkomt in de Finn-klasse – eindigde zowel in de zevende als achtste wedstrijd als tweede. Race zeven werd gewonnen door de Brit Ben Aislie en de achtste door de Spanjaard Rafael Trujillo Villar. (Sportdome)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht