Informatie voor de watersporter

WSV Almere Centraal overall winnaar 'Eredivisie Zeilen', serie zeilwedstrijden tussen Nederlandse watersportverenigingen

Monnickendam – Almere Centraal pakte op zondag 8 oktober 2017 opnieuw de felbegeerde landstitel tijdens de finale van het Eredivisie Zeilen 2017 vanuit jachthaven Waterland in Monnickendam. Het team kon dit weekend Jachtclub Scheveningen nog net op afstand houden en zo hun bokaal veilig stellen. Met slechts 9 punten verschil na 147 races dit jaar bleven zij Scheveningen voor. Scheveningen wist zich dit weekend tijdens meerdere onderonsjes met verschillende concurrenten goed staande te houden en overall tweede te worden. Tevreden en voldaan betraden de zeilers van Giesbeek de 3e trede van het podium na een spannende strijd met het team VWDTP. Alle drie de teams zijn dankzij hun prestaties allemaal gekwalificeerd voor de Champions League Sailing 2018 waarbij de beste zeilers tegen elkaar mogen strijden.

Het geduld werd bij eenieder het hele weekend op de proef gesteld. De condities op de Gouwzee maakten het lastig om veilig races te varen. Met windvlagen van 32 knopen op vrijdag en 28 knopen op zaterdag was materiaalbehoud belangrijk om zondag toch nog 14 races te kunnen varen. De condities op zondag waren aanzienlijk rustiger dan de voorgaande dagen waardoor het een tactisch spel werd in 5-7 knopen wind. Uiteindelijk konden er dit weekend 24 races gezeild worden, waarbij het totaal aantal wedstrijden dit jaar op maar liefst 147 races uitkomt.
Op de tweede plaats is het team van Jachtclub Scheveningen geëindigd. Het team stond dit jaar al veelvuldig op het podium en wist ook dit jaar hun doelstellingen te realiseren. Maar Almere Centraal kan z’n borst natmaken, na een derde plek vorig jaar en een 2e plek nu, moge duidelijk zijn dat de 1e plek meer dan ooit lonkt!”, vertelt Tom Kerkhof van Jachtclub Scheveningen. Het derde team, dat namens Nederland internationaal mee zal gaan varen is Watersport Vereniging Giesbeek.