Informatie voor de watersporter

Xander Pols en Stefan Dubbeldam winnen 35ste Zwitserleven Ronde om Texel

Texel – Op zondag 10 juni 2012 winnen Xander Pols en Stefan Dubbeldam de 35ste Zwitserleven Ronde om Texel door met hun ‘Nacra Carbon 20’  na 2 uur 50 minuten en 21 seconden met een flinke voorsprong het snelst het eiland te ronden. Het werd een historische race met een spannende ontknoping. Voor het eerst in de geschiedenis vond ’s werelds grootste catamaranrace op zondag plaats.

Net voor de prijsuitreiking ontdekte de organisatie van de 35ste Zwitserleven Ronde om Texel nog een fout in het voorlopige rekensysteem. Het officiële rekensysteem liet op het laatste moment een andere uitslag zien dan het (andere) voorlopige rekensysteem, waarin Pols en Dubbeldam ook nog de overall winnaar ‘op handicap’  waren.

Rondecoördinator Edwin Lodder: ‘Dit is nog nooit voorgekomen. We gebruiken het onofficiële rekensysteem al jaren om de voorlopige tussenstand gedurende de dag te kunnen tonen op de website. Nog niet eerder lagen de uitslagen zo dicht bij elkaar. Dus we zijn deze fout nooit tegengekomen. In de einduitslag waren de verschillen tussen Xander Pols en Carolijn Brouwer heel weinig op gecorrigeerde tijd. Door de fout leek het erop dat Pols ook overall had gewonnen, dit blijkt nu Brouwer te zijn. We hebben dus alsnog een historisch feit dat Carolijn Brouwer de eerste stuurvrouw is die de Zwitserleven Ronde om Texel wint. Zij won met haar bemanningslid Wouter Samama.” (Ronde om Texel)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht