Yachtconsult start eind februari weer de cursus Vaarbewijs 1 en 2 met hoog percentage geslaagden voor examen vaarbewijs

PERSBERICHt
Roosendaal – Het landelijk slaagpercentage voor Vaarbewijs 1 is het afgelopen jaar gedaald tot onder de 60%! Dat komt doordat mensen enkel een online-cursus volgen of leren uit een (mogelijk) verouderd cursusboek. Hierbij ontbreken ook mondelinge uitleg van de examenstof, tips en ezelsbruggen van een doorgewinterde docent.
Bij Yachtconsult krijgen cursisten mondeling les en dat spreekt duidelijk uit de cijfers. Maar ook een ééndagscursus is vaak niet voldoende, het is zoveel stof dat het voor de meeste kandidaten niet lukt om dat allemaal in één dag te verwerken. Yachtconsult geeft de cursus in 2 dagen.
Bij Yachtconsult slaagt dan ook 90% van de cursisten in één keer voor het Vaarbewijsexamen.
Daarnaast krijgen we van onze cursisten de nieuwste vragen door die tegenwoordig op de examens gesteld worden. Met deze kennis bereiden we onze nieuwe cursisten voor op de steeds veranderende vraagstelling in de Vaarbewijsexamens.
Yachtconsult geeft deze cursussen in de regio, o.a Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Willemstad. In de cursus Vaarbewijs 1 wordt veel aandacht gegeven aan de veiligheid, de vaarregels en vaarwegmarkering. Ook wordt er ingegaan op hoe je moet manoeuvreren, wegvaren, aanleggen, ankeren en hoe om te gaan met een man over boord situatie. Vaarbewijs 2 gaat meer over navigatie op ruim water.
Het behalen van een vaarbewijs is verplicht voor schippers met boten langer dan 15 meter en die sneller kunnen varen dan 20 km/u. Ook mag je dan in het buitenland jetski’s, motor- en zeiljachten huren, wat je kunt aantonen met het International Certificate of Competence (ICC)
Eind februari starten de cursussen Vaarbewijs 1 en 2 weer. Op de site van Yachtconsult staat een compleet overzicht met alle locaties, startdata en overige watersportopleidingen.
De cursus Vaarbewijs 1 is verdeeld over 5 lesavonden van 3 uur, of 2 volle dagen voor een prijs van € 135,-. De cursusduur van Vaarbewijs 2 bestaat uit 6 lesavonden van 3 uur en kost € 145,– Indien je nog vragen hebt over de vorige les, kun je die bij de volgende les stellen. Vergelijk de prijzen met die van onze collega’s!
Yachtconsult is al 30 jaar gespecialiseerd op het gebied van reguliere watersportcursussen. De cursussen worden gegeven door CWO-erkend docent Roland Sterker. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen, een samenwerkingsverband van de ANWB, HISWA, KNWV en KNMC.
Meer informatie www.yachtconsult.com of bel Roland Sterker 0165-546-707

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X