Ysbrand Endt als vijftiende over de finish van Mini Transat 650 in Salvador de Bahia

Salvador de Bahia (Brazilië) – Ondanks een gebroken roer is de Nederlander Ysbrand Endt  als vijftiende geeindigd bij de serieboten in de tweede etappe van de Mini Transat 2011. Endt heeft naar eigen zeggen een dag verspeeld voor de reparatie, waarbij z’n boot nauwelijks vooruit ging. 

 “Terwijl ik toch zo’n hoop had op een podiumplaats, waartoe ik mij ook in staat voelde. Expres ook niet op de Kaap Verdische Eilanden gestopt voor een definitieve reparatie om niet nog meer tijd te verspelen…  Het is zowel fysiek als mentaal een enorme beproeving geweest, maar ik heb nooit aan opgeven gedacht. Zeker de aankomst brengt een vreemde mix van gevoelens te weeg tussen teleurstelling, contact met de beschaafde wereld, vreugde. Je kunt het nauwelijks uitleggen, wat je doormaakt.” . 

Eerder kwam Robert Rosen Jacobson als zevende aan. In het eindklassment staat deze tiende en End twaalfde. Bij de prototypes eindigde Lucas Schröder als tiende in het algemeen klassment over twee etappes. Van de Nederlanders is alleen Christa ten Brinke, de vrouw van Ysbrand Endt, nog op zee met zo’n 300 mijl te gaan.  (Nauticlink, Transat 6.50, Live posities,  Robert Rosen Jacobson, Lucas Schröder, Christa ten Brinke en Ysbrand Endt)

1 Bericht

 • marie-josé bos

  11 jaren geleden / 9 november 2011 om 10:33 uur

  Van harte gefeliciteerd Ysbrand met het grote succes.
  Ondanks je tegenslagen ben je fantastisch geeindigd. Ja dat moet heel raar voor je zijn als je zoveel dagen op zee bent vecht met de elementen om dan geconfronteerd te worden met de werkelijkheid van het dagelijkse leven.
  Geniet samen na en we leven vanuit Lommel met jullie mee.
  Hartelijke groeten ook van Syard Marie-José
  IK hoop dat Crista nu ook is aangekomen

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X