Informatie voor de watersporter

Zeeuwse maritieme kunst van Els Burgers en Ludo van Well op Water-rAnt 2015

PERSBERICHT

Boven Ludo van Well, rondvaartboot Stad Veere; onder Els Burgers, pastel Paard Garnalenvisser
Boven Ludo van Well, rondvaartboot Stad Veere; onder Els Burgers, pastel Paard Garnalenvisser
Middelburg, Antwerpen – Water-Ant in Antwerpen is hét publieksevenement waar dit najaar het watererfgoed, proeven en beleven elkaar ontmoeten. Zoals ook in vorige jaren zal voor bezoekers van Water-Ant 2015 op 25, 26 en 27 september in de ‘Zeeland Parade’ aan het Bonaparte Dok een warm onthaal worden geboden met proeven en beleven van de beste Zeeuwse streekproducten. En, dit jaar is er ook Zeeuwse kunst.
Als bijzondere bijdrage is een voorproefje te zien, van de meer dan honderdtwintig kunstwerken die vanaf oktober in Museum Veere geëxposeerd worden onder de naam ‘Tweezijdig belicht’.
Tijdens Zeeland Parade 2015 zijn het vooral schilderijen en sculpturen van de twee Zeeuwse kunstenaars Els Burgers en Ludo van Well waarmee uitdrukking wordt gegeven aan wat de Beste Buren van Boven Vlaanderen, Oost- en West Vlaanderen verbindt.
Met dit Antwerpse nautisch evenement onderstrepen de Provincie Zeeland met de Nederlandse Consul-Generaal in Antwerpen, de status van Beste Buren nog eens extra feestelijk.
Al wat Zeeland te bieden heeft aan toeristische-, maritieme-, culturele-en culinaire hoogstandjes wordt als een proef- en beleeffestijn gepresenteerd aan de grote schare van bezoekers.
En, Water-Ant biedt een veelheid aan attracties. Er is voor elck wat wils. Zoals ook de enorme schare authentieke traditionele schepen die aangemeerd liggen aan het Bonaparte-, Willem- en Verbindingsdok.
Wie zijn agenda voor dat weekend nog vrij heeft wordt sterk aangeraden om die dagen richting Antwerpen te gaan.
Meer informatie www.maritime-art-design.nl en Water-rAnt 2015

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht