Zeeuwse Stichting Behoud Hoogaars viert op zaterdag 16 mei 25-jarig jubileum in Arnemuiden

PERSBERICHT
hoogaars_25jaarArnemuiden – Een werf van meer dan 200 jaar oud, een levend museum waar schepen gebouwd en onderhouden worden. De geur van vers gezaagd hout, pek en teer en vers geslagen touw. Prachtige houten zeilschepen liggen voor de wal van de historische werf C.A. Meerman in Arnemuiden. Een vaartochtje. Een visje eten.
Ontmoeting
Het wordt een ontmoeting van gelijkgestemden uit de wereld van de traditionele schepen. Maar ook een onvergetelijke ervaring voor geïnteresseerde Zeeuwen en voor bezoekers uit binnen- en buitenland.
Doop + tewaterlating gerestaureerde BOREAS
Om 12.30 u. loopt de volledig gerestaureerde steekhengst Boreas van de inmiddels ook gerestaureerde klassieke scheepshelling. Een grote ploeg vrijwilligers heeft onder leiding van scheepsbouwmeester Peter Schouten bijna anderhalf jaar aan dit zeldzame schip gewerkt.
Traditionele aanvoer garnalen ARM 17
Om 14.30 uur voert de sprietgetuigde monumentale hoogaars ARM 17 op de traditionele manier garnalen aan. De hele SBH-vloot van houten schepen ligt voor de wal. Ze zijn te bezichtigen en er zijn rondvaarten.
Maritieme markt
Scheepsambachten zijn aan het werk. Zo is er is een echte scheepssmid, een touwslager, een zeilmaker, maar nog veel meer. Er is een maritieme markt, er is jeugdzeilen met hollandse bootjes, kinderspelletjes, een gebakken en een gerookt visje, haringkar, pintje, muziek.
Om 17.00 uur wordt de dag voor de bezoekers afgesloten.
Meer informatie www.hoogaars.nl