Zeiler Nicholas Heiner wint brons op wereldkampioenschappen Finn-klasse

SCHEVENINGEN, Hongarije – Na twee dagen zonder races konden de zeilers bij het WK Finn op het Balatonmeer in Hongarije op zondag eindelijk het water weer op. De medalrace wordt gestart onder lichte omstandigheden. Omstandigheden waar Nicholas Heiner wel mee uit de voeten kan. En dat heeft de Team Delta Lloyd-zeiler dan ook met overtuiging laten zien. De zeiler pakt bij de start direct de leiding en weet zijn eerste positie in de vloot tot het einde van de race keurig te behouden. Daarmee klimt hij van de vierde naar de derde positie overall en is de bronzen medaille voor Nicholas Heiner. Max Salminen (SWE) finisht de medalrace achtste en pakt de wereldtitel, Jonathan Lobert (FRA) finisht vijfde en wint het zilver.

De 28-jarige zeiler die dit jaar zijn eerste WK in de Finn vaart is erg tevreden met het resultaat van vandaag, maar blijft kritisch: “Begin van de week had ik zeker het idee dat we echt wat moois neer konden zetten. Vóór de medalrace had ik wel het gevoel dat ik wat punten had laten liggen in voorgaande wedstrijden. Er had dus zeker wel meer ingezeten, maar een derde plek is denk ik een heel mooi resultaat voor een eerste Finn Gold Cup.”

De dag voor de medalrace leek Heiner al vastberaden de race te gaan winnen. Hij stippelde zijn plan uit en hield zich daaraan: “Bij de medalrace vandaag hadden we typisch Balatonweer. Hele mooie zeilcondities. Wel aan de lichte kant, maar prima. Ik had een goede start, wist precies waar ik heen wilde en voerde dat plan gewoon uit. Met een heel mooi resultaat. Ik heb de wedstijd de hele tijd aan kop gelegen. Op een gegeven moment lag ik zelfs op wereldkampioen-positie. Je bent helaas wel afhankelijk van anderen in dit geval. Het enige wat ik nog kon doen was winnen vandaag en dat hebben we gedaan. En daarmee zijn we uiteindelijk derde geworden.”

Na het WK in Hongarije last Heiner een weekje rust in voordat hij weer in actie moet komen bij het ONK van 15 t/m 17 september. En ook voor de lange termijn heeft de zeiler zijn pad duidelijk uitgestippeld: “De doelstelling in de Finn is zéker Olympisch goud in Tokyo. Daarvoor moet er nog een hoop gebeuren, maar we zijn op de goede weg en weten precies wat we nog moeten verbeteren om dat te bereiken. Ik heb hier, en gedurende het hele seizoen, laten zien dat we er goed bij zitten. Ik moet nu vooral nog veel eten en de gym in!”

Eindklassement WK Finn (top 5):

Max Salminen (SWE) – 47 punten
Jonathan Lobert (FRA) – 48 punten
Nicholas Heiner (NED) – 50 punten
Ed Wright (GBR) – 50 punten
Zsombor Berecz – 53 punten

Meer informatie www.2017finngoldcup.org

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X