Informatie voor de watersporter

Zeilschool Het Molenhuis in Friesland met zeilkampen voor kinderen en jeugd van 7 tot 18 jaar gaat zelfstandig verder

zeilschoolmolenhuisWoudsend – Zeilschool Het Molenhuis in Woudsend (Friesland) kiest haar eigen koers. Samen met de bestaande staf en de instructeurs is gekozen om vanaf dit voorjaar als zelfstandige zeilschool verder te gaan. Het Molenhuis beschikt daarbij over gloednieuwe boten: van Optimist tot Laser en van catamaran tot kielboot. Cursisten voor het seizoen 2016 kunnen zich nu al opgeven via de website.
Reden voor de verzelfstandiging is dat een kleinere, enthousiaste zeilschool dichter bij haar cursisten staat. “Volgens ons paste het Molenhuis-gevoel niet meer bij de grote organisatie waarin we opereerden”, aldus Molenhuis directeur Jeroen Wolthuis. “Samen met de instructeurs, kampstaf en het kader hebben wij er voor gekozen als zelfstandige zeilschool verder te gaan. Zodat we voor de honderden cursisten, die vaak al jaren bij ons te gast zijn, maar ook voor de nieuwe cursisten, dat unieke Molenhuis-gevoel kunnen behouden en versterken”.
Zeilschool Het Molenhuis organiseert zeilkampen voor jongeren van 7 tot 18 jaar. Onder leiding van een hecht team van ervaren instructeurs, die al jaren lesgeven op het Molenhuis, kunnen de cursisten de felbegeerde CWO diploma’s halen. Wolthuis: “Onze passie is de jeugd te leren zeilen en een zeilkamp te bezorgen om nooit meer te vergeten. Dat doen we vanuit de mooiste plek in Friesland. Bij een houtzaagmolen uit 1719.
“De groepsaccommodatie Het Molenhuis leent zich uitstekend voor het exploiteren van een zeilschool”, aldus Maarten van der Eijk, directeur van Sail-a-way Sneekermeer. “Als verhuurder zijn we blij samen te kunnen werken met een zeilschool die zich alleen focust op deze locatie. Het gaat er ons om dat de cursisten tijdens de zomermaanden én veel zeilplezier beleven én op een prachtige accommodatie verblijven”.
De geheel nieuwe vloot van Het Molenhuis bestaat niet alleen uit Optimisten en Learlings (7-12 jaar), maar ook uit Hobie Catsy’s (10-12 jaar) voor de jongste cursisten. Voor de middelbare school jeugd zijn er Hobie T1’s (12-14 jaar), Laser Pico’s en RS Feva’s (12-16 jaar), Brislings (12-18 jaar), alsmede Laser Vago’s en Dart 16’s (16-18 jaar). In de altijd populaire Valken kan er door alle leeftijdsgroepen worden gezeild.
Meer informatie www.zeilschoolhetmolenhuis.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht