Informatie voor de watersporter

Zeilschool Pean blijft populair te midden van alle jongerenvakanties

PERSBERICHT
Akkrum-Nes – Ook dit jaar weer sturen ouders hun kinderen in grote getalen naar de zeilschool. CWO Zeilschool Pean is een van de grootste zeilscholen in Friesland en moet haar best doen om aan de vraag te voldoen.
“Omdat de jongens en meisjes apart slapen en we een aantal verschillende boottypen hebben is het soms puzzelen voor een plekje” aldus zeilschoolhouder Meijer. “We bieden al jaren een kwaliteitsproduct en danken daar onze goede naam aan. De cursisten leren hier echt goed zeilen en ’s avonds wordt er natuurlijk plezier gemaakt”. De zomer is tot nu toe ideaal voor Pean. Hete dagen met weinig wind zijn fijn op de camping en het strand maar wij hebben liever een mooie wind. Als daar af en toe wat regen bij valt is dat echt niet erg.”
Van de trend waarin steeds meer jongeren kiezen voor een strand-, disco-, of ‘drank-vakantie’ (..) merkt Pean weinig. “Er zijn gelukkig genoeg jongeren die zich laten uitdagen tot een sportieve (water)sport prestatie.” Wel signaleert Pean een trend waarin cursisten steeds later in het jaar boeken. Dat bekent ook dat we wel eens iemand moeten teleurstellen omdat we vol zijn. De cursisten van de vorige jaren kiezen er meestal voor om in januari hun plekje voor het volgend jaar alweer vast te leggen.
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht