Zeilster Laura Dekker heeft haar wereldomzeiling op Sint Maarten afgerond

Laura Dekker bij aankomst op Saint Maarten © Eric van Staten / Zeilen

Sint Maarten – Laura Dekker heeft zaterdagavond 21 januari tegen 8 uur (Nederlandse tijd) haar soloreis om de wereld afgerond. Volgens een woordvoerder van het 16-jarige en vier maanden oude  ‘zeilmeisje’ voer zij toen de haven van Sint Maarten binnen. Volgens de zegsman gaat het goed met Laura. ”Ze ziet er enorm fris en vrolijk uit. Ze zwaait naar iedereen die klaar staat om haar te onthalen”.

Toen Laura de haven binnen voer, werd ze door een kleine armada aan plezierboten onthaald. ”Er liggen hier enorme jachten en die toeterden allemaal. En er stonden tientallen mensen te klappen op de kade”, aldus de zegsman. Laura Dekker, die op 21 augustus 2010 vanuit Gibraltar is vertrokken, heeft 27.000 zeemijlen afgelegd in 518 dagen. Van Sint Maarten – dat ze op 200111 verliet –  tot Sint Maarten kostte haar  366 dagen.  (NU.nl, dossier – ZeilenDe Telegraaf,  fotodossier – AD,  dossier –  De Standaard, ‘Wel de jongste tiener, maar niet de snelste tiener’- De Volkskrant,  álle foto’s van de aankomst – Solozeilster/Hyves)

 


2 Berichten

 • toke

  11 jaren geleden / 22 januari 2012 om 00:10 uur

  in 518 dagen (1,41 jaar) met vele tussenstops… tja. Dat andere 16-jarige meisje Jessica Watson non-stop in 210 dagen (0,57 jr)! Dat is bijna 2,5 x zo snel! Wat Laura deed is zoiets als de maraton lopen: de eerste 21 km dit jaar, de andere 21 km volgend jaar … je hebt de route afgelegd, maar eigenlijk ook niet …

 • Harry

  11 jaren geleden / 22 januari 2012 om 08:22 uur

  Van harte proficiat Laura een knap staaltje…
  en je hebt geschiedenis geschreven…Prachtig.

  Het was een mooie tijd om al je belevenissen te volgen, ik en met mij velen anderen die achter je stonden en je positief gezind zijn zullen het missen.

  Ik wens je vanaf de wal heel veel succes in alles wat je gaat doen en blijf de wereld verassen en vooral inspireren…

  Laura Bedankt….

Berichtensectie gesloten.