Informatie voor de watersporter

Zeilster Laura Dekker zeilt met vriend naar Polynesië en is op weg naar Nieuw-Zeeland

Hiva Oa (Frans Polynesië) – Het is stil geworden rond Laura Dekker na haar officieuze record als jongste met tussenstops rond de wereld te zijn gezeild. Velen zullen zich afvragen waar de ‘eigenzinnige Nederlandse-Nieuwzeelandse’ sinds haar finish begin dit jaar is gebleven.  Het antwoord luidt: gewoon weer op zee. Dekker heeft afgelopen 14 april met haar boot ‘Guppy’  het Caribische eiland Bonaire verlaten, en is deze week alweer op het Polynesische eiland Hiva Oa aangekomen, waar ze een jaar eerder tijdens haar ‘ronde om de wereld’ ook al langs was gezeild.

Maar deze keer is de bekendste Nederlandse solozeiler op weg naar Nieuw-Zeeland, zoals ze zelf al eerder had aangekondigd.  En zeilt ze nu ook ‘niet solo’, maar met vriend ‘Bruno’, ontmoet op Bonaire, die echter beter gitaar speelt dan zeilt… “Hij is geen zeiler, dus ik kan hem veel leren. Aan de andere kant, is hij een goede gitarist, dus ik kan waarschijnlijk ook veel van hem leren. Ik ben echt benieuwd hoe het zal zijn om te zeilen met bemanning. Om niet alleen te zijn op de boot en niet meer met de stilte om me heen, maar het is een leuke nieuwe uitdaging!”

Van Panama tot de Galapagos Eilanden is zelfs ook backpacker Shaul nog ‘last minute’ meegevaren. Sociaal gezien lijkt het dus allemaal prima te werken, zelfs al bleek Shaul een lastige passagier en is deze van boord gezet. Tot op heden in elk geval weinig reden tot ongerustheid over ‘het zwarte gat’ na de reis en de geestelijke ontwikkeling van de jonge zeilster, die ooit ons nationale zeilmeisje… was. (Laura Dekker,  Hyves, Blog Bruno)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht