247.000 bezoekers voor Boot Düsseldorf 2016, 2,8 procent meer dan in 2015

Düsseldorf – De organisatie van Boot Düsseldorf blikt terug op ‘negen fantastische dagen’. 247.000 bezoekers uit 52 landen, oftewel 2,8 procent meer dan in 2015, genoten in de beurshallen van ’s werelds grootste spektakel rondom de watersport. 1.800 boten en jachten, actuele trensporten als wakeboarden, skimboarden en kiten maar ook duiken, vissen, kanosport en cruises vormden een complete afspiegeling van de branche.
Dit tot grote tevredenheid van de watersportfans: 97,5 procent waardeerde het bezoek aan de beurs met hoge cijfers, wat wederom door de beursorganisator en tevens directeur van Messe Düsseldorf gmbH Werner Matthias Dornscheidt met veel enthousiasme werd begroet. “Het is altijd leuk om met boot Düsseldorf het nieuwe beursjaar in te gaan. Wie een blik in de hallen heeft kunnen werpen, heeft positief gestemde exposanten en de perfecte combinatie van vakbezoekers en consumenten kunnen zien. boot 2016 was een professioneel feest dat in de grauwe maand januari het verlangen naar sporten op, in of onder water aanwakkert.
De thema ‘zeilen en zeilboten’ is traditiegetrouw het meest favoriete segment van boot. De tweede positie wordt door het motorbotensegment ingenomen, gevolgd door duiken en het segment ‘toebehoren en uitrusting’. boot-projectleider Goetz-Ulf Jungmichel: “De interesse in luxueuze jachten is indrukwekkend. Dit toont aan dat we in Düsseldorf exact het juiste publiek voor dit hoogwaardige segment weten aan te trekken.” Met een breed aanbod aan cruises die ook direct konden worden geboekt, mocht ook het Cruise Pavilion op veel interesse rekenen. Het jongere publiek werd op de beurs naar de Beachworld met het activiteitenbassin getrokken. Hier konden bezoekers zelf met wake- en skimboards en een kite-simulator in actie komen. Ook watersporttoerisme, charters en de hengelsport zijn favoriet onder de boot-bezoekers. “En onze fans zijn trouw,” benadrukt Jungmichel enthousiast. Veel watersporters die we op deze 47e editie van boot Düsseldorf hebben mogen begroeten, kennen de beurs al uit hun kinderjaren en geven deze passie door aan de generaties na hen.
De exposerende branches prijzen de beurs voor het gestegen niveau van de professionele bezoekers. Vooral de vakmensen uit de botenindustrie, de toeristische branche en de dienstverleningssector benutten boot 2016 voor intensieve gesprekken en het plaatsen van orders bij de exposerende bedrijven. Meer dan 50.000 bezoekers kwamen dit jaar vanuit het Europese buitenland en van overzee naar de beurs in Düsseldorf. Voor Goetz-Ulf Jungmichel een duidelijke indicatie voor de internationaal toonaangevende positie van boot Düsseldorf: “Met name voor de internationale vakmensen zijn we de nummer 1 onder de botenbeurzen daar we ieder jaar de complete maritieme wereld afschilderen. De exposanten komen bij ons met boten en uitrustingen waardoor bezoekers zich een realistisch beeld van de aanbodspectrum kunnen vormen.”
Het afgelopen succesvolle jaar voor de watersportbranche heeft zijn uitwerking op deze editie van de beurs duidelijk niet gemist. Zowel watersportliefhebbers als vakbezoekers toonden een grote bereidheid tot investeren. Jürgen Tracht, directeur van Bundesverband Wassersportwirtschaft (BVWW) is verheugd over het verloop van boot 2016: “We zijn uitermate tevreden. boot heeft onze branche belangrijke impulsen gegeven welke in de loop van het jaar positief merkbaar zullen worden. Dit bevestigt overduidelijk de prognoses die we hadden opgesteld. Ook voor de toekomst van de watersportbranche gaan we uit van een opwaartse tendens. Bijna 90 procent van de ondernemingen rekent de komende twee tot drie jaar met een verder stijgende marktontwikkeling. De maritieme economie toont zich in vrijwel alle marktsegmenten uitermate stabiel.”
Het roer van boot Düsseldorf wordt na afloop van de beurs door Goetz-Ulf Jungmichel overgegeven aan Petros Michelidakis. Jungmichel, die sinds midden 2008 het lot van de watersportbeurs in zijn hand had, zal Messe Düsseldorf eind februari verlaten en naar Hamburg gaan. Hij zal daar vanaf 1 maart 2016 aantreden als Generaal-Secretaris en directeur van de Duitse Zeilbond (DSV). Gezien de rol van de DSV als een van de ideële toezichthouders van boot, blijft hij ook in de toekomst met het project verbonden. Zijn opvolger op de commandobrug van boot is een ervaren beursman die vele jaren als Griekse vertegenwoordiger van Messe Düsseldorf actief is geweest. Beide beursmannen hebben in de afgelopen maanden onder leiding van Jungmichel zij aan zij met het team aan een succesvolle boot Düsseldorf 2016 en een soepele overdracht van het stokje gewerkt. Directeur Dornscheidt: “De nieuwe boot-stuurman kent ons, boot Düsseldorf en het beurs- en salesmanagement van binnen en van buiten. Hij zal de marktgeoriënteerde richting van boot verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat boot haar toppositie behoudt.”
De volgende editie van boot Düsseldorf vindt van 21 tot en met 29 januari 2017 plaats.
Meer informatie www.boot.de