Informatie voor de watersporter

650 Mini Transat 2011 onder rustige omstandigheden in La Rochelle gestart met vele duizenden toeschouwers

La Rochelle – Alle vier de Nederlandse deelnemers aan de Mini Transat 650 van 2011 zijn gisteren om 17:17 uur samen met de 75 andere zeilgekke avonturiers in piepkleine raceboten vertrokken vanuit La Rochelle. De belangstelling op de kades en rond de startlijn was overweldigend. Robert Rosen Jacobson, Lucas Schröder, Christa ten Brinke en Ysbrand Endt mogen tijdens de zeilrace in twee etappes – tussenstop is Madeira – naar Brazilië niet communiceren met de buitenwereld. Wel mogen de zeilers weerberichten oppikken die voor iedereen beschikbaar zijn via de reguliere apparatuur zoals een radio.

De weerprognoses beloven maar heel weinig wind voor het eerste traject door de Golf van Biskaje. Daarna zullen naar verwachting een storing en tegenwind het de zeilers opnieuw lastig maken. Lucas Schröder, die in 2007 als zevende eindigde bij de serieboten, vaart de race nu in een zeer geavanceerde ‘Proto’. “Met mijn koolstof boot met kantelkiel moet een top tien plaats, maar dit keer dan in het overall klassement, er in kunnen zitten”, meent de 36-jarige Haarlemmer.

De positie van de zeilers is hier live te volgen. ( Transat 6.50, Robert Rosen Jacobson, Lucas Schröder, Christa ten Brinke en Ysbrand Endt,  ‘Eerste kaarten geschud’ – Sailreport)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht