windverwachting

Accumonitor.nl werkt aan goedkope accubewaking op afstand

accumonitor_opafstandPERSBERICHT
Woudsend – Van verschillende kanten is de vraag gekomen of het ook mogelijk is accu’s op afstand te bewaken. Bij verschillende boord/monitorsystemen is dat een optie, maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Daarom heeft accumonitor.nl de uitdaging opgepakt om daarvoor een low budgetoplossing te ontwikkelen.
Op dit moment wordt de koppeling van de seriele uitgang van de CA Marine aan een bluetooth module getest. Het signaal van de bluetooth module kan worden ontvangen op een mobiele telefoon
Een speciaal ontwikkelde app toont de gegevens op het display in een “dashboard” met daarop meters voor onder andere de actuele spanning, het actuele stroomverbruik (A, Watt) , conditie van de accu (ladingstoestand) en de hoeveelheid ontladen stroom (Ah)
Bluetooth is alleen bruikbaar op korte afstand. Voor bewaking op grote afstand wordt doorgekoppeld naar een aan boord geplaatste GPRS-module/modem, die de gegevens van de CA Marine het mobiele netwerk instuurt. De gebruiker kan dan overal ter wereld via het internet de accu’s bewaken.
Ook de mogelijkheid om de exacte positie van de GPRS module te bewaken wordt meegenomen in de ontwikkeling. Doel is om GPS-tracking te integreren, zodat op het display ook een snelheidslog kan worden getoond én de positie van een eventueel gestolen boot kan worden bepaald.
De verwachting is dat ‘accubewaking op afstand’ eind 2015 ter beschikking zal komen voor de gebruikers van een CA Marine 1.0.
Nieuwsbrief en meer informatie www.accumonitor.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X