ANWB innoveert met waterkaarten en almanak als betaalde app voor iPad en iPhone

PERSBERICHT
DEN  HAAG – ANWB lanceert de ANWB Waterkaarten App voor de iPad en iPhone. Alle actuele waterkaarten die de ANWB uitgeeft, zijn opgenomen. Daarnaast is de data van de Wateralamanak 2 in deze App opgenomen. De App is vanaf heden te downloaden via de Apple App Store.
De ANWB Waterkaarten App bestaat uit de meest recente informatie over de Nederlandse vaarwegen. De actuele gegevens van jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen zijn te zien. Watersporters zien precies op de app waar ze varen en waar bruggen, sluizen en jachthavens zijn. Met één klik worden de bedieningstijden van bruggen en sluizen en de gegevens en faciliteiten van jachthavens getoond.
Wanneer men een iPhone gebruikt, dan kan direct telefonisch contact worden opgenomen met de brugwachter of havenmeester. Natuurlijk kan vanuit de app ook een mail gestuurd worden of de betreffende website bekeken worden. Kortom, ideaal voor op het water, alles bij de hand op één apparaat. Let op, alleen de iPad met 3G heeft de GPS functie!
De Waterkaarten App is te downloaden via de Apple App Store. Het downloaden is gratis en de gebruiker krijgt 7 dagen de mogelijkheid om de App gratis te bekijken en te gebruiken. Vervolgens kan de watersporter op basis van zijn of haar behoeftes een abonnement afsluiten om de app te kunnen gebruiken. Huurders, of zij die zo af en toe het water opgaan kunnen een abonnement voor een week afsluiten voor €3,99. Watersporters die gedurende het vaarseizoen zeer geregeld op het water zijn, kunnen een jaarabonnement afsluiten voor maar €34,99. Daarnaast biedt ANWB watersporters ook nog de mogelijkheid om een maand (€8,99) gebruik te maken van de App. Betaling van het abonnement vindt plaats via iTunes.
Meer informatie op www.anwb.nl/watersport

2 Berichten

 • Ronald Koelink

  12 jaar geleden / 24 april 2011 om 14:56 uur

  Zo innovatief is het allemaal niet.
  Niks meer en nks minder dan een dump van de papieren info in de app. Geen enkele toegevoegde waarde, geen enkele aparte redactie op de ifo. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Gelderse IJssel. De teksten staat verkeerd georienteerd op het scherm.
  Oh ja, de schermorientatie is niet aan te passen. Een fantastische eigenschap van de pad is dat je makkelijk van portrait naar landscpae kunt iwsselen. Zo niet bij de ANWB.
  Vaarweginformatie is niet met 1 druk op de knop op te roepen. Je moet de zoekfunctie gebruiken en beslist geen fouten in je zoekterm maken, want dan wordt de vaarweg niet gevonden.
  Even een peiling maken op een object? nope. Telichting op het lichtkarakter van een licht? nope. Betekenns van een verkeerstekenng dmv aanklippen oproepen? nope.
  Allerlei voor de hand liggende zaken die een electronisch mediu van een papieren medium kunnen onderscheiden zijn hier niet te vinden.
  De concurrentie is verder. Met een Nacionics app ben je veel beter af.

 • Bas

  12 jaar geleden / 26 april 2011 om 21:04 uur

  Prima app voor de watersporter. Mooie combi van almanak gegevens met waterkaarten. Juist door zijn eenvoud makkelijk te bedienen.
  Heb er al dagen mee gevaren en het werkt prima!

Berichtensectie gesloten.