Arbitragezaak ex-schipper Tienpont tegen Volvo Ocean Race sponsor AkzoNobel dient vrijdag 20 oktober

Alicante – Simeon Tienpont spant een arbitragezaak aan tegen Team AkzoNobel. De 35-jarige schipper hoopt zo zijn plek terug te krijgen voor de eerste etappe van de Volvo Ocean Race. Dit ondanks het feit dat zijn bedrijf Steam de begroting met tonnen en misschien wel een miljoen zou hebben overschreden.

De NOS meldt dat de zaak bij het Nederlands Arbitrage Instituut vrijdag dient. Dat is twee dagen voor het begin van de eerste etappe van de Volvo Ocean Race, die de zeilers van Alicante naar Lissabon voert.

Inmiddels is de geruchtenstroom in volle gang. Duidelijk is dat Tienponts organisatie Steam, dat alle zeilers en het walteam onder contract had, volgens Akzo de budgetten fors heeft overschreden. Gesproken wordt van een bedrag van enkele tonnen tot meer dan een miljoen. Op een begroting van 15 miljoen, het bedrag dat algemeen genoemd wordt als minimum voor een efficiënte sponsorcampagne, is dat substantieel, maar het lijkt niet onoverkomelijk. AkzoNobel bood Tienpont aan verder te gaan met hem als schipper op voorwaarde dat hij het racemanagement niet langer door Steam, maar door AkzoNobel zelf zou laten voeren. Tienpont ging daar niet mee akkoord. (De Telegraaf, Nu.nl, NOS)

1 Bericht

  • R. Sijberden

    5 jaar geleden / 20 oktober 2017 om 10:36 uur

    Wat een drama voor zowel Volvo Ocean Race, AkzoNobel als schipper Tienpont. Hier zijn / worden reputaties beschadigd. De arbitragezaak zal helaas, naar verwachting, niet tot herstel van relaties leiden (arbeidsrelatie is teveel beschadigd), wat een groot verlies is voor alle partijen. Moet u zich eens voorstellen: je bent een talentvolle zeiler en hebt grote prijzen gewonnen in de absolute top van het zeilen. Je hebt eindelijk je budget en je team rond en bent al 2 jaar aan het voorbereiden voor de meest uitdagende zeilrace rond de wereld. In deze 2 jaar heb je niet alleen gefocussed op de zeilprestatie, maar ook op al het reilen en zeilen om het team. En dan, één dag voor de inport race in Alicante mag je niet meer…… De relatie wordt verbroken. Hier spreekt onervarenheid uit van de nieuwe zeilsport sponsor en had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Er diende vooraf duidelijkheid te zijn omtrent de targets en het budget. Er had natuurlijk een vertrouwenspersoon moeten zitten tussen het zeilteam en de sponsor, die had bewerkstelligd dat team zich kon concentreren op de sportieve prestatie en de sponsor op de uitwerking van de marketingstrategie en dit alles binnen het afgesproken budget. Heel triest dat dit gebeurd is. Ik wens Tienpont veel succes in de arbitragezaak. Hij moet zich weer in een (juridische) strijd mengen, wat weer niet zijn ding is en waar hij niet goed in is, want hij wil alleen maar zeilen en daar is hij top in! Ik wens de arbitrage rechter veel wijsheid, maar nog meer de betrokken partijen……

Berichtensectie gesloten.