Informatie voor de watersporter

Arbitragezaak ex-schipper Tienpont tegen Volvo Ocean Race sponsor AkzoNobel dient vrijdag 20 oktober

Alicante – Simeon Tienpont spant een arbitragezaak aan tegen Team AkzoNobel. De 35-jarige schipper hoopt zo zijn plek terug te krijgen voor de eerste etappe van de Volvo Ocean Race. Dit ondanks het feit dat zijn bedrijf Steam de begroting met tonnen en misschien wel een miljoen zou hebben overschreden.

De NOS meldt dat de zaak bij het Nederlands Arbitrage Instituut vrijdag dient. Dat is twee dagen voor het begin van de eerste etappe van de Volvo Ocean Race, die de zeilers van Alicante naar Lissabon voert.

Inmiddels is de geruchtenstroom in volle gang. Duidelijk is dat Tienponts organisatie Steam, dat alle zeilers en het walteam onder contract had, volgens Akzo de budgetten fors heeft overschreden. Gesproken wordt van een bedrag van enkele tonnen tot meer dan een miljoen. Op een begroting van 15 miljoen, het bedrag dat algemeen genoemd wordt als minimum voor een efficiënte sponsorcampagne, is dat substantieel, maar het lijkt niet onoverkomelijk. AkzoNobel bood Tienpont aan verder te gaan met hem als schipper op voorwaarde dat hij het racemanagement niet langer door Steam, maar door AkzoNobel zelf zou laten voeren. Tienpont ging daar niet mee akkoord. (De Telegraaf, Nu.nl, NOS)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht