Informatie voor de watersporter

Bach Yachting met Europese Boot van het Jaar genomineerde Italia 998 en wereldpremière Italia 1298 zeiljachten op Boot Düsseldorf

PERSBERICHT
bachyachting_190116Lelystad – Bach Yachting exposeert de Italia 998 en Italia 1298 tijdens de Boot Düsseldorf die aanstaande zaterdag aanvangt. De Italia 1298 zal hierbij haar wereldpremière beleven en voor het eerst aan het publiek worden getoond. De 1298 is toegevoegd aan de bestaande range performance cruisers, de Italia 1098, 1398 en 1598. De Italia 998 is de race-uitvoering uit de Fuoriserie.
‘Oscar’- uitreiking van de Watersport
Tijdens de eerste dag van de show, op 23 januari, zal bekend worden gemaakt welke boot wordt verkozen tot Europees Boot van het Jaar 2016, ook wel de Oscar uitreiking van de boten genoemd. De onafhankelijke jury van diverse Internationale watersportmedia en bekende jachtontwerpers kijken daarbij naar de constructie, vaareigenschappen, prijs-/kwaliteitverhouding, design en het innovatieve karakter. De Italia 998 is genomineerd voor de Award. De kwaliteit van Italia Yachts werd al eerder onderkend door de jury toen de Italia 13.98 in 2013 de prijs in de wacht sleepte.
De Italia 998 was afgelopen jaar al te zien tijdens de Hiswa te Water in Amsterdam en werd toen genomineerd als Hiswa Boot van het Jaar 2016. Het ontwerpteam van Italia Yachts heeft met de Italia 998 een stijlvolle sportboot ontwikkeld. De Fuoriserie – Italiaans voor speciale race-uitvoering- modellen wijken af van de overige Italia Yachts omdat het schip speciaal ontworpen is om mee wedstrijden te varen (ORC en IRC). Maar ook met familie en vrienden is ze relaxed te varen en geschikt voor toertochten. Het Italiaanse zeilteam Low Noise maakte met de 998 reeds furore op het wereldtoneel door het ORC Wereldkampioenschap 2015 te winnen in Barcelona.
Italia 1298
Het nieuwste model Italia 12.98 behoudt de kenmerken van de andere Italia Yachts modellen. Het comfort en de eenvoudige bediening in combinatie met uitstekende prestaties, maken ook deze Italia Yachts weer tot de ultieme Performance-Cruiser. Standaard geleverd met een veelheid aan functies die zijn ontworpen om de zeilprestaties te verbeteren, zal de 12.98 in een mum van tijd en zonder extra kosten van cruise naar race modus kunnen worden gebracht.
Stand
Het team van Bach Yachting is aanwezig op de stand van Italia Yachts en staat u graag te woord. U kunt ons telefonisch of per email op de hoogte brengen van uw bezoek zodat we daar in de agenda rekening mee kunnen houden. We laten u graag de boten zien: STAND A03, Hall 16
Boot Dusseldorf
Boot Düsseldorf is ’s werelds grootste watersporttentoonstelling. Circa 1.700 exposanten uit meer dan 60 landen zullen hier van 23 tot en met 31 januari 2016 present zijn.
Meer informatie www.bachyachting.nl, www.italiayachts.it en www.boat-duesseldorf.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht