Informatie voor de watersporter

Batavia Stad Fashion Outlet is vanaf 2012 drie jaar lang hoofdsponsor Open Nederlands Kampioenschap Match Race in Lelystad

Lelystad, 12 september 2011 – Het Open Nederlands Kampioenschap Match Race wordt van 20 tot en met 22 april 2012 gehouden in Lelystad. Batavia Stad Fashion Outlet verbindt zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit kampioenschap. De organisatie is in handen van Team Heiner.
De combinatie Batavia Stad en Team Heiner brengt alle benodigde expertise bij elkaar om een succesvol, vernieuwend, attractief en sportief publieksevenement neer te zetten. Batavia Stad is gelegen aan het Markermeer in Lelystad en heeft door haar ligging een natuurlijke binding met het water. ‘’De dynamiek van deze vorm van zeilsport geeft het een scherp randje en dat is wat Batavia Stad met name heeft doen besluiten als hoofdsponsor aan te treden’’ aldus General Manager Gerben Boomsma.
Sponsoring op nationaal niveau is voor Batavia Stad, dat een breed scala aan nationale en internationale merken huisvest, steeds een wens geweest. ‘’Match racing past zowel qua filosofie als qua uitstraling heel goed bij Batavia Stad’’ legt Boomsma uit. Daarnaast heeft Batavia Stad diverse merken die binnen de doelgroep zeilers perfect aansluit. Het Open Nederlandse Kampioenschap, dat van 20 t/m 22 april 2012 praktisch voor de deur van Batavia Stad zal plaatsvinden, is een prima uitvalsbasis voor zowel deelnemers als publiek.
Team Heiner wil samen met de Watersportverbond het match racen in Nederland – met name onder de jeugd – meer stimuleren en verankeren op verenigingsniveau. Beide partijen zien match racing zelfs als middel om de jeugd te behouden in de zeilsport. Het structureel neerzetten van het ONK Match Race op de wedstrijdkalender ziet Team Heiner als de volgende stap in het bouwen aan de match racing basis in Nederland. Team Heiner organiseert voor het vierde opeenvolgende jaar de match racing winterseries in Lelystad, bedoelt om umpires en wedstrijdleiders op te leiden en zeilers de kans te geven hun kennis en ervaring te vergroten.
Het ONK vindt plaats na afloop van deze winterserie en vormt daarmee het match racing hoogtepunt en tevens de openingswedstrijd van het nieuwe zeilseizoen. Roy Heiner voegt toe: “Wij blijven bouwen aan match racing”. Het ONK Match Race is open voor dames-, heren- en gecombineerde dames/heren teams vanuit Nederland en het buitenland.
Meer informatie www.teamheiner.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht