Bavaria Yachts in Duitsland ontslaat CEO en moet totaal onverwacht faillissement aanvragen

Giebelstadt (Duitsland) – Bavaria Yachtbau kan zijn schulden niet meer betalen. Het faillissement werd aangevraagd. Dit wordt door verschillende bronnen bevestigd.

De schuldenberg is te groot geworden en daarom hebben de aandeelhouders van de investeringsbedrijven Oaktree Capital en Anchorage besloten om niet meer aan alle financiële verplichtingen te voldoen om Bavaria Yachtbau boven water te houden.

De holding heeft lange tijd een veel te grote schuldenlast op de balans gehad. De leningen bedragen enkele honderden miljoenen euro. Deze schuldenberg is ontstaan door de dure aankoop van de scheepswerf en door jarenlang met verlies draaien.

Volgens YACHT moest CEO Lutz Henkel, die vooral verantwoordelijk is voor de huidige schuldenberg, aan het begin van de week aftreden.

Dit nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel voor de internationale watersportindustrie. Na jaren van kommer en kwel sinds de internationale financiële crisis van 2008 is op de meeste scheepswerven de productie sinds 2016 gestaag toegenomen. De grote serie-jacht fabrikanten hebben doorgaans geen problemen met orders maar wel met de productiecapaciteit. (Clubracer, Yacht.de, Bavaria Yachtbau, ‘Franse catamaran divisie van Bavaria – voorheen Nautitech – is oergezond en blijft bestaan’ – Yachting World)

2 Berichten

  • Mark Badoer

    4 jaren geleden / 23 april 2018 om 11:16 uur

    Gaat lekker. Eerst trok HTP de stekker uit Oyster, nu Bavaria. Elke keer wordt er opgelucht ademgehaald als een bedrijf is uitgekocht door een investeringsfirma….maar veelal is het het begin van het einde. Zeker in de bootjesbouw-wereld.

  • Gerard boonman

    4 jaren geleden / 24 augustus 2018 om 22:16 uur

    Jammer jammer voor zo een mooie jachtenbouwer

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X