Informatie voor de watersporter
Bekijk het webinar Marifoongebruik in de Praktijk

Bekijk gratis het webinar ‘Marifoongebruik in de praktijk’

Op 24 november 2022 organiseerde veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ het gratis webinar ‘Marifoongebruik in de praktijk’. Dit webinar was het tweede deel in de reeks webinars over marifoongebruik, eerder werd een webinar gewijd aan de tips, regels en afspraken rond marifoongebruik. Beide webinars geven veel informatie over de voordelen van gebruik van de marifoon en zijn nu gratis te bekijken via de website van Varen doe je Samen!

De praktijk
Tijdens het webinar ‘Marifoongebruik in de Praktijk’ werd er, zoals de naam al zegt, ingezoomd op de praktijk. Veel recreanten zijn namelijk nog huiverig om een marifoon te gebruiken, terwijl het gebruik ervan het varen juist makkelijker en veiliger kan maken.

Het webinar bestaat uit twee delen: een presentatie van met praktijkvoorbeelden en tips van experts van onder meer Port of Amsterdam, Port of Rotterdam, Rijkswaterstaat en Koninklijke Binnenvaart Nederland over het juiste gebruik van de marifoon. Ook een expert vanuit de recreatie- als de beroepsvaart en een professioneel nautisch verkeersleider vertellen erover en geven verschillende praktijkvoorbeelden. In het tweede deel werden de vragen van kijkers van het webinar live beantwoordt.

Webinars van Varen doe je Samen!
Sinds begin 2021 heeft Varen doe je Samen! de voorlichting uitgebreid met webinars. Inmiddels hebben er zeven webinars plaatsgevonden, met thema’s als goede reisvoorbereiding, varen op de Staande Mast Route, varen op zee, samen varen met de binnenvaart en de twee webinars over marifonie. Wie zich de komende winterperiode hierin wil verdiepen kan alle webinars terugvinden op www.vdjs.nl/webinars.

Uiteraard zijn ze ook te bekijken via het YouTube-kanaal van Varen doe je Samen! Naast de webinars zijn hier nog meer informatievideo’s te vinden, zoals bijvoorbeeld de dronvevideo’s van diverse knooppunten, tips over de praktijk van het veilig varen en terugblikken op veiligheidsweekenden in het kader van ‘VDJS on Tour!’. De komende maanden zullen er continu nieuwe video’s worden toegevoegd, dus abonneer je voor meer!

Over Varen doe je Samen!
De campagne ‘Varen doe je Samen!’ heeft als doel de veiligheid op het water te vergroten en is een samenwerking tussen verschillende partners: Rijkswaterstaat, provincies, Unie van Waterschappen, Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Koninklijke Binnenvaart Nederland, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, HISWA-RECRON, KNMC, Politie, Dienst der Hydrografie, Netwerk Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond.

Voor meer informatie: www.varendoejesamen.nl

Foto: Varen doe je Samen!

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht