Informatie voor de watersporter

Bemanning al van boord, maar KNRM weet zinkend jacht 40 mijl uit de kust nog te bergen

Den Helder – Het kustwachtcentrum te Den Helder ontving dinsdagavond omstreeks 22.15 uur de melding dat een op de Noordzee varend zeiljacht – ruim 70 kilometer west van IJmuiden, water maakte.

Direct zijn door het Kustwachtcentrum de KNRM reddingboten van IJmuiden en Wijk aan Zee alsmede een SAR-helikopter ingezet. Ook in de nabijheid van het incident varende scheepvaart is verzocht hulp te verlenen.

Vannacht omstreeks 00.15 uur zijn de twee opvarenden van het zeiljacht aan boord genomen van een Offshore bevoorradingsschip en kon de SAR-helikopter retour basis gaan. Kort hierna arriveerden de reddingboten en zijn er mobiele pompen aan boord van het zeiljacht geplaatst. Met deze pompen lukte het om het binnengekomen water weg te pompen en ontstond er een stabiele situatie.

De opvarenden van het zeiljacht zijn hierop terug aan boord van hun schip gebracht. De reddingboot van IJmuiden heeft het jacht momenteel op sleep naar de haven van IJmuiden.

Onduidelijk is nog waarom het jacht water lek is geraakt en water maakte. Na binnenkomst in de haven van IJmuiden zal dit nader worden onderzocht. (BlikopNieuws, Haarlems Dagblad)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht