Informatie voor de watersporter

Boot Design Utrecht en Stenden Hogeschool Emmen bouwen samen zonneboot voor Solar Challenge 2012

PERSBERICHT
Maarssen, Emmen – Stenden Hogeschool in Emmen gaat in samenwerking met Boot Design uit Maarssen (Utr.) een solarboot bouwen, waarmee de studenten mee gaan doen aan de Dong Energy Solar Challenge, voorheen bekend onder de naam Frisian Solar Challenge. Deze wedstrijd wordt gevaren van 8 tot en met 14 juli 2012, en volgt nagenoeg dezelfde route als de Friese Elfstedentocht.
De deelnemende boten worden geheel door zonne-energie aangedreven. Boot Design heeft het ontwerp, de bouwmaterialen en de uit mdf gefreesde bouwspanten geleverd. Vervolgens bouwen de studenten zelfstandig de boot en installeren zij de zonne-panelen, de aandrijving en alle verdere onderdelen. Omdat de boot zo licht mogelijk moet blijven is er gekozen voor een carbon-corecell-epoxy laminaat, wat resulteert in een zeer licht, maar toch sterk en stijf casco.
Op de website www.bootdesign.eu/nieuws/ wordt het project stap voor stap gevolgd, aan de hand van de bouwtekeningen en foto’s. Inmiddels is de bouw van de boot in volle gang. De tewaterlating zal op 26 mei aanstaande plaatsvinden. De maand juni zal in het teken staan van proefvaarten en de laatste afstellingen, waardoor de boot op 8 juli op en top aan de start zal kunnen verschijnen.
Meer informatie www.bootdesign.eu en www.stendenemmensolarteam.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht