Informatie voor de watersporter

Bootveiling heeft veertien vletten, zeilboten en motorboten te koop

PERSBERICHT
Amsterdam – In opdracht van Waternet (gemeente Amsterdam) organiseert Bootveiling t/m 18 juni een online veiling van veertien in beslag genomen vaartuigen die op last van de gemeente zijn weggesleept door het ontbreken van een geldig en zichtbaar vignet waaruit blijkt dat het binnenhavengeld betaald is. Aangezien de weggesleepte boten niet binnen de gestelde bewaartermijn zijn opgehaald, de sleepkosten en het liggeld voor de bewaarhaven niet zijn voldaan worden deze boten openbaar geveild. Het gaat hierbij om vletten, zeil- en motorboten.
Kijkdag en sluiting veiling
Op zaterdag 18 juni organiseert Bootveiling van 10:00 tot 12:00 uur een kijkdag voor deze veertien vaartuigen van Waternet. De boten zijn te bezichtigen in de bewaarhaven van Waternet (t/o Danzigerkade 9, steiger 18, Amsterdam). De online veiling eindigt diezelfde avond vanaf 20:00 uur. Indien in de laatste vijf minuten voor het sluiten van de veiling nog een bod wordt uitgebracht, dan wordt de openingstijd met vijf minuten verlengd.
Professioneel veilinghuis voor schepen en pleziervaartuigen
Bootveiling is gespecialiseerd in de organisatie van online van boten, schepen en jachten. Gemiddeld 91 % (2009-2010) van de boten wordt binnen één tot vier weken ook daadwerkelijk verkocht. Bootveiling is Register Veilinghouder Schepen en Pleziervaartuigen en begunstiger van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen.
Bootveiling voor particulieren, jachtmakelaardijen en overheidsinstanties
De gemiddelde veilingperiode bedraagt één tot vier weken. Boten worden direct onder de aandacht gebracht van duizenden geregistreerde bieders. Na de kijkdag volgt de sluiting van de online veiling. Elk bod is onherroepelijk en onvoorwaardelijk. De opdrachtgever is eindbeslisser of een boot wel of niet aan de hoogste bieder wordt verkocht. De veilingkosten worden door de koper betaald, de opdrachtgever betaalt geen commissie.
De financiële afwikkeling geschiedt via de afgeschermde Stichting Derdengelden Bootveiling of kwaliteitsrekening van de notaris. Een boot wordt verkocht in de staat waarin deze op het moment van gunning verkeert (“as is where is”). Elke bootveiling staat onder leiding van gerechtsdeurwaarderkantoor Groenewegen & Partners.
Meer informatie www.bootveiling.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht