windverwachting

Bootveiling start in samenwerking met een jachtmakelaardij nu veilingen van zeiljachten en motorjachten in elke provincie

PERSBERICHT
Amsterdam – Sinds juni 2011 kunnen bootbezitters hun boot laten veilen en veilinginformatie verkrijgen in eigen provincie. Bootveiling is onderverdeeld in exclusieve Bootveiling rayons per provincie.
Bootveiling concludeerde dat de meeste opdrachtgevers bedrijven zijn zoals jachtmakelaardijen, notarissen en overheidsinstanties. Ook bleek dat een particuliere bootbezitter, die snel wenst te verkopen, zeer gebaat kan zijn bij een online bootveiling maar ook een persoonlijke begeleiding wenst bij de verkoop. Door het opzetten van een Bootveiling rayon in elke provincie kan Bootveiling nu ook een persoonlijke dienstverlening garanderen aan elke bootbezitter die binnen een zeer korte verkooptermijn een boot wil verkopen.
Wat doet een Bootveiling rayon?
Bootveiling is een exclusieve samenwerking aangegaan met gerenommeerde jachtmakelaardijen in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Groningen, Flevoland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht en Friesland. Deze Bootveiling rayons begeleiden het veilingproces en zijn gedurende de veiling ook het directe aanspreekpunt voor opdrachtgevers zoals particuliere bootbezitters, jachtmakelaardijen, jachtwerven en jachthavens. Een Bootveiling rayon verstrekt het veilingformulier, begeleidt de kijkdag, adviseert de opdrachtgever bij het al dan niet gunnen van het hoogste bod en verzorgt bij verkoop de bezitverschaffing. Bootveiling verzorgt voor opdrachtgevers van de verschillende rayons de veilingplanning, bijzondere voorwaarden, de online veiling (met ca. 30.0000 unieke bezoekers per maand), het ambtelijk toezicht van de online veiling, de E-mailing naar haar database (ca. 10.000 geregistreerde bieders) en internetverspreiding in Nederland en België.
Waarom een bootveiling?
In het reguliere verkoopproces worden boten verkocht aan de hand van een vraagprijs die gedurende de verkoopperiode zal zakken. Bij een bootveiling bepaalt de eerste bieder juist zelf de inzetprijs (startprijs). Het uitgangspunt hierbij is dat het een ware kopersmarkt is geworden, de koper bepaalt en betaalt. Door de uiterst korte verkooptermijn van twee, drie of vier weken is het verkoopmoment vastgelegd. Een boot wordt voetstoots verkocht in de staat waarin deze op het moment van gunning verkeert (“as is where is”). De verkoop van elke boot is zelfs gegarandeerd. De uiteindelijke hoogte van de koopprijs zal door het veilingsysteem van opbod tot stand komen. Het veilingplatform is geschikt om elke boot op een realistische wijze binnen een zeer korte tijd om te zetten in geld.
Hoe werkt een bootveiling?
De veilingperiode bedraagt slechts twee, drie of vier weken. Boten worden direct onder de aandacht gebracht van duizenden geregistreerde bieders. De kijkdag is op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur op de eigen ligplaats. Na de kijkdag volgt de sluiting van de online veiling. Elk bod is onherroepelijk en onvoorwaardelijk. Het Bootveiling rayon overlegt met zijn klant of het hoogste bod wel of niet wordt gegund. De klant is te allen tijde eindbeslisser of een boot wel of niet aan de hoogste bieder wordt verkocht. Bij gunning wordt de koper direct automatisch gefactureerd en zorgt Bootveiling voor de financiële afhandeling van de gelden via Stichting Derdengelden Bootveiling of een kwaliteitsrekening van een notariskantoor, binnen zeven dagen. De veilingkosten worden door de koper betaald, de klant betaalt geen veilingcommissie. Elke bootveiling staat onder ambtelijk toezicht van een gerechtsdeurwaarderkantoor.
Meer informatie met ondermeer de adressen van de Bootveiling rayons per provincie www.bootveiling.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X