Informatie voor de watersporter

Bouwer van open polyester zeilboot Randmeer organiseert op 2 en 3 juni 'Randmeer jubileumweekend'

PERSBERICHT
Heeg – In 2012 bestaat de Randmeer vijftig jaar en dat wordt gevierd! Op 2 en 3 juni organiseert Jachtwerf Heeg – bouwer van ondermeer de Randmeer –  in samenwerking met de RKO (Randmeer Klasse Organisatie) een feestelijk jubileumweekend in Heeg. Op zaterdag is er een vlootschouw met admiraalzeilen waarbij een gezellige borrel met aansluitend een dinerbuffet natuurlijk niet mogen ontbreken. Op zondag zullen er een aantal wedstrijden worden gehouden waar alle typen Randmeren aan mee kunnen doen.
Jachtwerf Heeg heeft een speciale website gelanceerd, waarop onder andere het jubileumprogramma is te vinden. Iedereen die deel wil nemen aan het jubileumweekend kan zich via de website www.jachtwerf-heeg.nl opgeven. Ook worden er op deze site bijzondere foto’s en verhalen verzameld.
In het kader van het 50 jarig jubileum, zal tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show (6 – 11 maart) zowel de oudste als de nieuwste Randmeer worden getoond op het “Day Sailer Paviljoen” in de Europahal, Standnummer 01.112K.
De Randmeer is al 50 jaar dé open zeilboot voor de sportieve zeiler. Het is een ontwerp van de fameuze jachtarchitect E.G. van de Stadt, die er in 1958 een prijsvraag van het KNWV mee won. In 1962 werd de eerste Randmeer gebouwd bij E.G. van de Stadt in Zaandam. In 1968 verhuisde de productie naar Jachtwerf Heeg en werd de populaire boot steeds verder ontwikkeld. In de afgelopen 50 jaar zijn er bijna 2.000 Randmeren gebouwd en is er een brede toer- en wedstrijdklasse ontstaan. Het comfort, de mooie lijn, de ruime kuip, de snelheid en de wendbaarheid maken dat de Randmeer nog altijd een ongekende populariteit geniet. In 2008 is de laatste complete innovatie van het dek en kuip geweest. Daarmee voldoet de Randmeer aan de modernste maatstaven.
Meer informatie  www.jachtwerf-heeg.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht