Informatie voor de watersporter

Contest Cup voor eigenaren van Contest Yachts weer geslaagde zeilwedstrijd met sociale inslag

Persbericht

foto: Contest Yachts
foto: Contest Yachts
Medemblik – In het eerste weekend van juni heeft de onder Contest-eigenaren populaire Contest Cup weer plaatsgevonden in Medemblik, de thuishaven van de werf. Een zowel sportieve als familiale traditie, georganiseerd door Contest Yachts of Holland, die dit jaar een omvangrijke vloot van 29 deelnemers telde. De grootste deelnemende Contest was de Contest 62CS EMRAR3, de kleinste de Contest 25 Nijntje, die zowat even oud is als de familie-werf zelf!
De wedstrijd en sociale ontmoetingsdag trekt van oudsher een wijde variatie zeilers: van beginner tot ervaren rot, van vertrekker tot wedstrijdzeiler. Ook het weer hielp dit jaar een fantastisch handje mee. Met comfortabel zeilweer en regelmatig een zonnetje konden in twee dagen zes races worden afgewerkt.
In de klasse onder de 40 voet won de Contest 31HT Skyla alle races! Boven de veertig voet won de Contest 62CS EMRAR3 met enige overmacht. Na de wedstrijd was het vrij varen en genieten, dat laatste zowel op het water als de inwendige mens op de wal, dankzij Restaurant Meijers en de vaste event cateraar Jack Brakeboer’s Café Brakeboer.
Meer informatie www.contestyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht