Informatie voor de watersporter

Dankzij SAW en Motorboot Magazine met een educatieve vaartocht naar Boot Düsseldorf 2013

PERSBERICHT
Malden – De Stichting Actieve Watersportbeoefenaars S.A.W. organiseert wederom in samenwerking met het blad “Motorboot” van vrijdag 18 januari tot en met zondag 20 januari 2013 weer een educatieve vaartocht met passagiersschip ‘Allegro’ naar Boot Düsseldorf. Deze beurs is de grootste indoor-botenshow in Europa. Ook veel Nederlandse werven en watersportbedrijven tonen er jaarlijks hun nieuwste boten en producten.
De ‘Allegro’ vertrekt vrijdag 18 januari om 07.00 uur vanaf haar ligplaats aan de Waalkade in Nijmegen. Eventueel kan er op donderdagavond 17 januari al worden ingescheept (kleine meerprijs; overnachting + ontbijt 32,50 p.p.). Zondag 20 januari wordt teruggevaren naar Nijmegen, waar het schip aan het einde van de middag zal arriveren.
Gezelligheid en educatie
De heenreis zal vooral in het teken staan van gezelligheid, met live muziek aan boord. De terugreis heeft een meer educatief karakter, met het varen op de Rijn, de Waal en andere grote rivieren als centrale thema. Er zijn diverse interactieve presentaties en workshops aan boord. Tijdens de vorige reis is gevraagd om ook onderstaande onderwerpen aan bod te laten komen:
• Reanimatie door middel van AED
• Kennis-quiz
• Knopen en Spitsen
• Blauw bord varen
• Hoe voorkomt ik brandstof problemen aan boord
• Op verzoek kunnen ook andere onderwerpen worden behandeld.
Verzoeken dienen wel vooraf te worden ingediend bij het secretariaat.
Tijdens de vaartocht zal er ook aandacht zijn voor het vaar- en communicatie gedrag beroepsmatige – en recreatie scheepvaart bekeken vanuit de stuurhut. Hoe gedraag ik mij op een drukke rivier waar veel beroepsvaart aanwezig is, waar kan ik veilig varen en waar moet ik wegblijven. De betekenis van de betonning, de verlichting, de geluidsseinen. Hoe moet ik reageren in geval van calamiteiten bijvoorbeeld motorstoring, brand enz, enz.
Inschrijven
De kosten voor deelname aan de vaartocht naar Boot Düsseldorf bedragen slechts € 85,= per persoon per nacht. Als de olieprijzen blijven stijgen kan er een toeslag van maximaal € 5,= bijkomen.
Inclusief: Volledige verzorging aan boord, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner, koffie en thee op de gebruikelijke tijden en ’s-avonds bittergarnituur.
Deelname aan Workshops en presentaties
Exclusief: Reis- ongevallen- bagageverzekering, annuleringsverzekering. Drankjes aan de bar, toegangsbewijs voor Boot Düsseldorf
In totaal kunnen er 145 passagiers mee met dit prachtige gezellige en educatieve weekend.
Inschrijven, schriftelijk of per e-mail, zo spoedig mogelijk bij het secretariaat onder voorbehoud dat we niet evenals vorig jaar volgeboekt zijn.
Meer informatie www.vaarschoolsaw.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht