De Zes Gebroeders uit Makkum met schipper Klaas Kuperus wint IFKS skûtsjesilen 2016

Lemmer – Het Makkumer skûtsje De Zes Gebroeders met schipper Klaas Kuperus heeft het skûtsjesilen in de grote A-klasse van de IFKS gewonnen. Op het laatst probeerde It Swarte Wief nog een aanval te doen op De Zes Gebroeders in een poging om laatstgenoemde nog van het kampioenschap af te houden.

Schipper Klaas Kuperus is heel blij met het kampioenschap. “Mei triljende hantsjes” heeft hij de laatste spannende wedstrijd gezeild. In het klassement werd It Swarte Wief uit De Tynje met schipper Jaap Hofstee tweede en de Jonge Jasper van Franeker met schipper Froukje Osinga derde.

Dagwinst
De laatste wedstrijd was spannend vanwege de harde wind, die ook veranderde. Vanwege die veranderende wind was de baan verlegd. De daginst op de laatste dag van het zeilen in de Lemster baai was voor het skûtsje Emanuel van schipper Merijn Olsthoorn die op het thuiswater lang aan kop lag. Striidber werd tweede en It Doarp Eastermar derde.

Overige klassen
In de kleine A-klasse werd Engelina Smeltekop met schipper Pieter Jilles Tjoelker kampioen. In de B-klasse werd Goede Verwachting van Walter de Vries kampioen. In de C-klasse is de Singelier van Daan van der Meer kampioen geworden. (Omrop Fryslân, IFKS Open kampioenschappen Skûtsjesilen)