Deventer plezierjachten in de file na eerste opening sluis sinds augustus

Deventer – Eigenaren van plezierjachten in de Deventer jachthaven konden zaterdag eindelijk hun bootjes naar de winterstalling varen. De Prins Bernhardsluis, die door de extreem lage waterstanden sinds augustus buiten gebruik was, ging voor hen weer open.

,,Eindelijk.’’ Met een grote grijns op zijn gezicht vaart Nick Szejnoga de Prins Bernhardsluis in Deventer weer uit. De 26-jarige Deventenaar ligt vooraan in de sluis en is de eerste plezierjachteigenaar die zijn boot naar de winterstalling kan varen. ,,Normaal doen we dat met wat mooier weer en niet in de regen en kou, maar we moeten het er maar mee doen.’’

Achter Szejnoga vormt zich een file van plezierjachten. Om te kunnen schutten moet de waterstand boven de ondergrens van 1.06 meter boven Normaal Amsterdams Peil (NAP) staan bij de veerpont aan de Welle. De laatste dagen steeg het water zo hard, dat het water zaterdagochtend zelfs tijdens de eerste schutting voor plezierjachten is gestegen naar 1.80 meter boven NAP.

De eerste mogelijkheid om de boten vanaf de jachthaven weer naar de winterstalling te brengen, wordt door de plezierjachteigenaren massaal aangepakt. Stipt om 10.00 uur gaan de sluisdeuren vanaf de IJssel voor de eerste keer weer open voor plezierjachten, waarna 25 boten de sluis invaren. (deStentor, Omroep Gelderland)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X