Informatie voor de watersporter

Dimitri Simons zeilt naar een uitstekende zestiende plaats in tweede etappe Mini Transat

De 16de plaats – een goede prestatie van Dimitri Simons in sterk bezette klassieker. (foto Mini Transat)
De 16de plaats – een goede prestatie van Dimitri Simons in sterk bezette klassieker. (foto Mini Transat)
De 16de plaats – een goede prestatie van Dimitri Simons in sterk bezette klassieker. (foto Mini Transat)[/caption]Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) – Vanochtend om 4:30 uur plaatselijke tijd is de Nederlander Dimitri Simons (Teamsolo.nl) als zestiende in de serieklasse over de finish van de Mini Transat 2015 gegaan. In het eindklassement over twee etappes eindigt de zeiler uit Ossendrecht dankzij een ook al niet onverdienstelijke 20-ste plek in de eerste etappe van Frankrijk naar Lanzarote op de zeventiende plaats. Een knappe prestatie in een ijzersterk veld van 45 deelnemers, van wie een deel ruim gesponsord is. De Mini Transat geldt als bakermat van de populaire Franse oceaanzeilerij.

De solozeiler in een zeilbootje van 6,50 meter was zestien dagen en achtien uur eerder vanuit Lanzarote vertrokken. Al dagen wist hij het jagende veld, dat dankzij ideale passaat-omstandigheden erg compact bleef, achter zich te houden. Zijn voorsprong op zijn achtervolger bedroeg op de eindstreep nog geen twee minuten. Simons, nieuw in deze klassieker, legde de afstand van 3172 mijl met een gemiddelde snelheid af van 7.88 knopen.

Simons na zijn aankomst: “Ik heb ontzaglijk genoten van de wedstrijd. Precies zoals ik deze had verwacht, heerlijk zeilen met een constante ruime wind. Ik heb snelheden van 15 knopen gehaald en gewoon gesurft met de boot. Mijn enige dip had ik, toen ik na twee dagen terugviel uit de kop van het klassement, omdat ik te noordelijk zat, te dicht bij het hogedruk gebied kwam en wind miste…” Simons wil ‘nog beter getraind’ graag nog een keer meedoen, maar betwijfelt of dat al over twee jaar zal zijn. (Nauticlink, Mini Transatlive, www.teamsolo.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht