windverwachting

Drachten moet ‘skûtsjestad van Friesland’ worden en plaatst skûtsje op rotonde

DRACHTEN – De gemeente Smallingerland wil de Drachtster skûtsje historie in herinnering brengen, dit door een heus Skûtsje op een dwarshelling te plaatsen op een rotonde. Drachten moet de Skûtsjestêd van Fryslân (Nederland) worden, vindt een club twaalf eigenaren van skûtsjes die zich verbonden voelen met Drachten. (Drachster Courant)

1 Bericht

 • Sietse Pieter Wijma

  2 jaren geleden / 23 oktober 2020 om 18:49 uur

  Hallo,

  Ik lees in dit artikel dat Drachten ‘ skûtsjestêd ‘ van Fryslân wil worden. Dit is een mooi initiatief natuurlijk. Maar ik weet niet of jullie dit weten…… Drachten is geen stad. Het heeft, voor zo ver ik het weet, géén stadsrechten.
  Dus…… ik vind de naam verkeerd gekozen !
  Ik snap dat Drachten aardig aan de weg timmert, maar een stad is het niet….

  Vr.gr. Sietse Pieter Wijma

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X