Informatie voor de watersporter

Eerste werkzaamheden Dijkversterking Marken is gestart

Op maandag 29 januari 2024 is Rijkswaterstaat gestart met de eerste werkzaamheden buiten de proefvakken. Zij beginnen dan met het aanbrengen van de eerste zandlaag langs de Westkade en Zuidkade. Als Rijkswaterstaat klaar is met het aanbrengen van de zandlaag plaatsen zij hier ook verticale drainage.

De eerste zandlaag is ongeveer 50 cm dik en komt compleet onder water te liggen. Het is het eerste fundament voor het vervolg van de dijkversterking, die de komende jaren laag voor laag wordt opgebouwd tegen de bestaande dijk.

Planning dijkversterking Marken?

Het aanbrengen van de eerste zandlaag duurt ongeveer 3 maanden. Daarna brengt Rijkswaterstaat in het voorjaar de verticale drainage aan. Deze drainage zorgt ervoor dat (grond)waterspanning snel verdwijnt en dat de grond eerder inklinkt. Voor de verticale drainage hebben zij zo’n 4 maanden nodig. Na de zomervakantie, na 1 september 2024, brengt Rijkswaterstaat dan de tweede zandlaag aan.

Lees het gehele artikel op: rijkswaterstaat.nl

Foto: Jan Pieter Schouten

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht