windverwachting

Expositie in Medembliks Regatta Center brengt watersport en kunst samen

PERSBERICHT
noorlander_siekmanMEDEMBLIK – Schilder Ad Noorlander en costume designer Ella Siekman exposeren op 18 en 19 april hun werk in het Regatta Center Medemblik. Kunst en de watersportlocatie komen in dit expositieweekend op bijzondere wijze samen: beide kunstenaars combineren de zeilsport op een geheel eigen wijze in hun werk. Ad Noorlander laat zich inspireren door de elementen water en licht in zijn schilderwerk, dat zich kenmerkt door een impressionistische stijl met veel snelheid en beweging. Kostuumontwerpster Ella Siekman gebruikt zeildoek in haar ontwerpen waarin de elementen licht, water en vogels centraal staan. De expositie is gratis te bezoeken in MED Trattoria (11.00-21.00 uur).
Ad Noorlander: impressionisme met een passie voor licht en water
Ad Noorlander studeerde af aan de Kunstacademie Utrecht en heeft een carrière achter de rug als vormgever en art-director in de publiekstijdschriften. Hij laat zich inspireren door een geheel eigen vorm van impressionisme. Licht en water zijn geen toevallig terugkerende factoren in het werk van Noorlander. Vanuit een persoonlijke passie voor het water en de daarbij behorende lichteffecten speelt hij met de magie die er bestaat tussen deze twee elementen. Noorlanders werk kenmerkt zich door snelheid, beweging en lef en dat onderstreept hij met een vlotte verftoets die ruw en dik op het doek gezet wordt. Hij gebruikt daarbij steeds enkele elementaire kleuren die naast elkaar op het doek geplaatst worden en van afstand hun werk doen.
Ella Siekman: kostuums van zeildoek met een extra dimensie
Costume designer Ella Siekman maakt op een originele en elegante manier gebruik van materialen. Zij speelt met de elementen, lucht, water en vogels in haar ontwerpen van zeildoek. De dame met hoepelrok is een opvallend baken in de expositie. Een doopjurk met ooievaars, eerder tentoongesteld in Museum Kröller Muller, refereert aan water. Naast presentaties op exposities en beurzen zijn haar ontwerpen te zien in theaterproducties. Hierin is haar streven om de kostuums zo in het spel te integreren, dat de voorstelling een bijzondere, extra dimensie krijgt. Met haar eigen label ES-Cape ontwerpt Ella exclusieve draagbare designs.
Op zaterdag 18 april en zondag 19 april 2015 (11.00-21.00 uur) is de expositie te zien in MED Trattoria (Regatta Center Medemblik) Vooroever 2 Medemblik
Meer informatie www.noorlanderart.nl en www.es-cape.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X