windverwachting

Fransman Aymeric Belloir wint serieklassement Mini Transat 2013 met Zwitserse Justine Mettraux als opvallende tweede

Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) – In de Mini Transat is gisteren de Fransman Aymeric Belloir als eerste met een serieboot gefinisht. Zijn tijd bedroeg 21 dagen, 9 uur, 12 minuten, en 27 seconden. Opvallend is dat de Zwitserse Justine Mettraux met nog 160 mijl te gaan en een voorsprong van 80 mijl op de nummer drie Simon Koster – wel bijzonder óók uit Zwitserland –  de tweede plaats eigenlijk niet meer kan ontgaan. Behoudens dan averij.

Justine Mettraux (foto TeamWork)
Justine Mettraux (foto TeamWork)
Nog nooit heeft een vrouw de Mini Transat kunnen winnen. Hoewel Isabelle Autissier er in 1987 en Isabelle Joschke in 2007 dichtbij zijn geweest. Mettraux (1986) won in 2012 al de eerste etappe van Les Sables – Azores – Les Sables. Voor de start hadden sommigen daarom al gedacht dat Mettraux het wapenfeit de eerste vrouwelijke Transat-winnaar te worden, misschien op haar naam kon zetten. Dat is de Zwitserse dus niet gelukt, maar de zeilster heeft straks met haar tweede plaats wel een duidelijk visitekaartje afgegeven in de hoogste zeilkringen.

De Nederlander Robert Rosen Jacobson vaart met nog ruim 500 mijl te gaan nog steeds op de vijftiende plaats. (Nauticlink, Aymeric Belloir, Justine MettrauxMini Transat 650live, foto’s aankomst Belloir, en NED602)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X