Informatie voor de watersporter

Fries Chris Corbier heeft zijn accumonitor met nauwkeurige meting restcapaciteit accu klaar voor de markt

PERSBERICHT
accumonitorWoudsend – De meest geavanceerde accumonitor voor een eerlijke prijs. Dat was het streven van Chris Corbier bij het ontwikkelen van een accumonitor voor gebruik aan boord van pleziervaartuigen, caravans en campers.
Bestaande accumonitoren zijn ondanks hun soms forse prijskaartje niet in staat om vlekkeloos de juiste restcapaciteit aan te geven, zeker niet van verouderende accu’s en dat leidt tot vervelende verrassingen.
In samenwerking met het Canadese Grinn Technologies is twee jaar gewerkt aan het realiseren van een technische doorbraak: een accumonitor met “zelflerende” software die de accucapaciteit kan schatten, uitrekenen én meten. Welke methode de prioriteit heeft wordt volledig bepaald door de gebruikssituatie. Elke methode kan de uitkomst van een andere methode corrigeren.
Het grootste voordeel van deze unieke gecombineerde benadering is dat de restcapaciteit altijd nauwkeurig wordt aangegeven, onafhankelijk van de invloed van wisselend laadrendement en de invloed van de peukertfactor op de snelheid waarmee de accucapaciteit afneemt.
Dat de accumonitor op de toekomst is voorbereid blijkt ook uit het feit dat deze nu al geschikt is voor alle moderne typen accu’s: naast SLA (alle lood/zuur accu’s incl. GEL, AGM ed.) kan de monitor overweg met NiMH, LiPoly, LiMm en LiFePO4 accu’s.
De accumonitor is in het late najaar van 2012 als CA Marine 1.0 eerst op kleine schaal op de markt gebracht en kreeg meteen veel gratis publiciteit in diverse watersportbladen, waaronder de “Zeilen” , “Zilt”, “Nauticlink”, “Motorboot”, “Campersite” en diverse fora en blogs van kampeerders en watersporters.
Inmiddels hebben ruim 30 watersporters en camperbezitters een CA Marine 1.0 aan boord en kan de CA Marine op grotere schaal worden geïntroduceerd.
www.accumonitor.nl biedt een gratis boekje “alles over accubewaking” aan, en gratis internet-support bij vragen over accustroom aan boord, accuproblemen, accubewaking, en installatie van een accumonitor. Verder verschijnt regelmatig een nieuwsbrief met lezenswaardige onderwerpen over acccubewaking.
De CA Marine 1.0 is voor € 157,50 (met keuze uit 2 shunts) via internet te bestellen op www.accumonitor.nl waar ook het gratis boekje “alles over accubewaking” is aan te vragen.
Meer informatie www.accumonitor.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht