Informatie voor de watersporter

Friesland werkt in ‘stormseizoen’ druk aan z’n IJsselmeer-sluizen die tot voorjaar 2014 gestremd zijn

Workum, Stavoren – Op maandagochtend 4 november zijn de werkzaamheden aan de sluis in Workum van start gegaan. De drempel in de sluis wordt verlaagd. Hierdoor kunnen grotere boten (1.90 meter) straks ook Workum binnenvaren. Met de huidige diepgang van 1,65 meter kan dat nog niet. Aan de Workumer kant komen nieuwe sluisdeuren. De deuren aan de kant van It Soal krijgen een onderhoudsbeurt. Daarnaast worden enkele kleine onderhoudsklussen uitgevoerd, zoals het voegen van het metselwerk.

Het werk moet op 1 maart 2014 klaar zijn. Tot die tijd is de sluis afgesloten voor al het vaarverkeer. Omdat er tijdens het stormseizoen wordt gewerkt, is de planning afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ook sluiswerkzaamheden in Stavoren
Op dinsdag 5 november 2013 zijn de deuren geplaatst in de nieuwe Johan Frisosluis in Stavoren. Om de watersporters tijdens het vaarseizoen niet te hinderen, wordt er tijdens het stormseizoen gewerkt. De bestaande Johan Frisosluis is daarom tot 1 april 2014 afgesloten voor vaarverkeer. Schepen die in deze periode vanaf het IJsselmeer Friesland in willen varen, kunnen dat doen via de sluizen van Lemmer en Makkum. Voor kleine schepen wordt de oude sluis in Stavoren bediend. (Friese Meren, Workum, Stavoren)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht