Informatie voor de watersporter

GalleryMaritime in Middelburg toont in bijzondere expositie de 'Zeggingskracht van Water'

PERSBERICHT
Middelburg – Vanaf 3 juni 2012 laat GalleryMaritime zien wat kunstenaars kunnen uitbeelden aan kracht, aan energie. Veel materiaal heb je daar niet voor nodig. Joop Overkleeft gebruikt grof jute als ondergrond voor zijn verbeelding. Joop start met een foto. En in de meeste gevallen is dat een foto waarin kabbelend water de hoofdrol speelt. Die foto kan zomaar het begin worden van een lange studie naar de essentie van beweging.
De kracht van zijn verbeelding komt tot uiting in de beperking van het authentieke beeld, dan wel de confrontatie van een dissonant in het gefilterde beeld. Als dat laatste wordt vergroot ontstaat er een boeiend schouwspel. Zijn dik geschilderde structuren op jute stralen een enorme kracht uit. “Het opbrengen van de verf, laag over laag, de kleuren die elkaar beïnvloeden; de textuur en de glans; het is mijn energie”. Het is een voortdurend proces van kiezen en keuzes maken voor de toepassing die leidt tot een verbeelding van minimalistische, vereenvoudigde opzet. Dat filosofische zoekproces maakt dat de toeschouwer zich afvraagt of het abstract dan wel realistisch bedoeld is.
De maand mei deed vele kunstliefhebbers geboeid staan kijken naar de papiercollages van Ferial Kheradpicheh. Vanwege de grote belangstelling zijn haar collages ook in juni nog te bewonderen. Papierstroken in vele kleurschakeringen in kleine raamwerken bijeengebracht leveren het schouwspel van de zee. Soms met varende schepen, soms met opkomende en ondergaande zon. En de zon schijnt als nooit tevoren. Ferial bracht hem mee in haar hart, toen zij 20 jaar geleden naar Nederland verhuisde. De reeks van papiercollages die zij exposeert tonen het waterlandschap in weerspiegeling, figuratief, gedurfd en bovenal kleurrijk. Het kleurrijke palet dat Ferial, vanuit haar geboorteland in haar hart meedraagt is wat je als toeschouwer in vervoering brengt.
De expositie Zeggingskracht van Water is t/m 24 juni 2012
Openingstijden GalleryMaritime: donderdag t/m zaterdag, 1e zondag van de maand en als de Kunst&Cultuur vlag hangt. Van 12.00 uur – 17.00 uur en de toegang gratis.
Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht