windverwachting

Gebruikte Botenbeurs Hoorn volgens organisatie en geciteerde standhouders 'zeer succesvol en drukbezocht'

PERSBERICHT
Hoorn – Op zondag 25 augustus sloot de jubileum-editie van de Hoornse botenbeurs onder de stralende zon. Vooral op deze laatste dag waren de kaden vol met kijkers. De echte kopers kwamen verspreid over alle beursdagen, soms al meteen na opening in de vroege ochtend. Hoewel de botenbranche een slecht voorjaar achter de rug heeft, werden in Hoorn verrassend goede zaken gedaan. Diverse boten zijn op de beurs zelf verkocht en tientallen afspraken voor proefvaarten na afloop werden genoteerd. Geholpen door het prachtige weer deze zomer en tijdens het evenement zelf, bewijst de Hoornse beurs dat de botenverkoop opleeft. Aan het einde van de slotdag waren exposanten nog druk met de laatste verkopen.
Navraag bij wie beschikbaar was, leert dat deze grootste gebruikte-botenbeurs van Nederland hoog gewaardeerd wordt. Fort Marina verkocht vijf minuten voor sluiting een snelle Tenderline G7 met de grootste motor tot nu toe, waarna bouwer Ivo Schotman opmerkte blij te zijn weer een volgende van dit stoere type te kunnen bouwen.
Smits Jachtmakelaardij verkocht één van haar twee stalen motorjachten en gaf de andere in optie.
DE Yachting kon al op de ééne dag een optie op een van beide Malö’s noteren.
Jonathan Oosterhof van Sloep.nl: “We verwachten minstens twee boten te verkopen naar aanleiding van deze beurs.”
Arthur von Barnau Sythoff van Barnautica uit Alkmaar: “Kwalitatief goed publiek, nog beter dan vorig jaar.”
Shipcar Yachts verkocht twee van de vijf grote polyester motorjachten: “Volgend jaar kom ik met tien boten.”
Floris Vos van eSailing: “één op de beurs zelf verkocht en één die elders ligt maar ook naar aanleiding van een beursbezoek.”
Heech by de Mar: “Zowel goed voor de verkoop als voor de verhuur.”
Gertjan Kegel van Home Port Yachts verkocht één boot en e-mailde meteen na afloop: “Hartelijk dank voor de fantastische organisatie. Niets was jullie teveel.”
Hein Huender van Huender Watersport: “Op mijn beide boten komt een vervolg. Ik sprak zelfs mensen die speciaal uit Roermond waren gekomen.”
Gerwin Klok van de brancheorganisatie Nederlandse Jachtbouw Industrie, die een walplek had: “Ik schat 15.000 tot 18.000 bezoekers. Ik hoor veel Engels en Duits op de kaden. De makelaar voor mijn tent kreeg zelfs Australiërs aan boord.”
Meer informatie www.yachtfocus.nl en www.gebruiktebotenbeurs.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X