Informatie voor de watersporter

Gemeente Altena voert toeristenbelasting voor watertoerisme ‘voorzichtig’ stapsgewijs in

Altena (NB) – De watertoeristenbelasting die Altena dit jaar voor het eerst gaat heffen, wordt geleidelijk ingevoerd. Dit om ondernemers niet in de problemen te brengen. De toeristenbelasting voor watertoerisme, die Woudrichem al had maar Aalburg en Werkendam nog niet, zorgde eind vorig jaar voor veel discussie. Na aankondiging kwamen vertegenwoordigers van de landelijke watersportvereniging HISWA naar de gemeenteraadsvergadering om uit te leggen waarom het invoeren van de belasting onwenselijk is.

De taks zou worden verrekend met de exploitanten van de havens. Die moeten het benodigde bedrag (1,18 euro per nacht) doorberekenen in hun factuur voor het liggeld. Probleem is echter dat die facturen voor 2019 al lang verstuurd waren, eind vorig jaar.

In een reactie op die kritiek heeft Altena nu besloten dat vaste ligplaatshouders nog géén belasting hoeven te betalen. Voor hen gaat de belasting pas volgend jaar in. Mensen van buiten de gemeente die hun vaartuig hier een of meerdere nachten aanmeren, moeten dit jaar al wel betalen. (Brabants Dagblad)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht