Informatie voor de watersporter

Genomineerden Van Rietschoten Trofee 2015 bekend

PERSBERICHT
Amsterdam – Op dinsdag 1 december 2015 wordt in de Passenger Terminal Amsterdam het Zeiler van het Jaar feest gehouden. Helden uit de zeilsport worden hier in het zonnetje gezet en de Conny van Rietschoten Trofee wordt uitgereikt aan de Zeiler van het Jaar. Degene die de meest opmerkelijke prestatie heeft geleverd in de zeilsport.
De afgelopen maanden hebben zeilers hun helden kunnen nomineren voor verschillende categorieën. Naast de felbegeerde Van Rietschoten Trofee, kozen zeilers het jeugdtalent voor de Flyer Trofee. De jury heeft voor beide trofeeën twee kandidaten geselecteerd:
De nominaties zijn:
Conny van Rietschoten Trofee
Bouwe Bekking
Rutger van Schaardenburg
Flyer Trofee
Maxime Jonker
Sil Hoekstra
Op deze avond wordt ook de Maas Trofee uitgereikt aan de vrijwilliger(s) die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport.
Coach van het Jaar en de Mediaprijs
Vorig jaar heeft het Watersportverbond de Coach van het Jaar en de Mediaprijs geïntroduceerd. Op deze manier worden ook de mensen achter de sporters en de sport in het zonnetje gezet. Pim Stumpel was de eerste die de prijs voor Coach van het Jaar mocht ontvangen als coach van de Optimisten Kernploeg. NOS mannen Ayolt Kloosterboer en Roy Tular ontvingen de Mediaprijs voor hun verslaglegging van het WK in Santander.
Dit jaar zijn Anje-Marijcke van Boxtel en Jacco Koops de kanshebbers op de Coach prijs, Stefan Coppers en Eric van Staten maken kans op de Mediaprijs. Genodigden kunnen op de avond zelf nog hun stem uitbrengen op hun favoriet middels een fysieke stembus.
Voor meer informatie www.vanrietschotentrofee.nl en www.zeilervanhetjaar.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht